Σε αποκλεισμό οι Κινέζοι χρήστες από τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Στις σημερινές συναλλαγές, το Bitcoin ενισχύεται 5,% στις $44.188 ενώ το Ethereum κερδίζει 11% και φτάνει στις 3.145 δολάρια. [EPA-EFE/JEROME FAVRE]

Ένα-ένα τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αποκλείουν τους Κινέζους χρήστες μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου περί κήρυξης ως παράνομων των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Η κινεζική κεντρική τράπεζα ενημέρωσε επίσης ότι απαγορεύονται οι ανταλλαγές και μέσω ξένων ανταλλακτηρίων σε χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας.

Το Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε πως σταμάτησε το άνοιγμα νέων λογαριασμών σε Κινέζους χρήστες καθώς επίσης και πως θα αποσύρει σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς των χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Το Binance, ένας ακόμα ανταλλακτήριο-κολοσσός, δήλωσε ότι δεν μπορούν πλέον να ανοίξουν λογαριασμό όσοι χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ότι η εφαρμογή Binance δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη στην Κίνα.

Στις σημερινές συναλλαγές, το Bitcoin ενισχύεται 5,% στις $44.188 ενώ το Ethereum κερδίζει 11% και φτάνει στις 3.145 δολάρια.