«Πράσινο» από Κομισιόν για εξαγορά της Monsanto από την Bayer

[Shutterstock]

Την προτεινόμενη εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από τη γερμανική Bayer ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (21 Μαρτίου).

«Η απόφασή μας διασφαλίζει ότι θα υπάρχει αποτελεσματικός ανταγωνισμός και καινοτομία στους τομείς των σπόρων, φυτοφαρμάκων και ψηφιακής γεωργίας και μετά τη συγχώνευση», δήλωσε η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Margrethe Vestager.

Η Bayer έχει λάβει εγκρίσεις για τη συναλλαγή από περισσότερες από τις μισές από τις 30 ρυθμιστικές αρχές , συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Βραζιλία και την Κίνα.

Bayer: Άμεση πρόσβαση σε μελέτες για ενίσχυση της διαφάνειας

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της διαφάνειας που θα παρέχει στους καταναλωτές της ΕΕ άμεση πρόσβαση στα δεδομένα για την ασφάλεια των προϊόντων ξεκινά η γερμανική Bayer την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τομέα.

Η πρόσφατη επανέγκριση της …

Η συμφωνία καλύπτει την εκποίηση ορισμένων επιχειρήσεων της Bayer, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας δραστηριότητας σπόρων, όπως η κανόλα, το βαμβάκι και η σόγια (με μικρές εξαιρέσεις που περιορίζονται στην περιοχή της Ασίας), την παγκόσμια επιχείρηση γλυφοσινικού αμμωνίου, καθώς και ορισμένα ζιζανιοκτόνα με βάση το glyphosate στην Ευρώπη, κυρίως για βιομηχανική χρήση.

Σε επιστολή προς την Επίτροπο Vestager, ακτιβιστές της Friends of Europe προειδοποίησαν για τις συνέπειες της συγχώνευσης για το περιβάλλον.

Οι συγχωνεύσεις εταιρειών πλήττουν το μέλλον της γεωργίας προειδοποιούν οι ειδικοί

Οι συγχωνεύσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων υποσκάπτουν τα έσοδα των αγροτών και εδραιώνουν τα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής τροφίμων, επιφέροντας περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την έκθεση «too big to feed» που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (13 Οκτωβρίου) από …

«Ο αποκλεισμός αυτής της συγχώνευσης θα είναι μια μεγάλη νίκη για την ΕΕ – πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν απευθύνει έκκληση προς την Επίτροπο Vestager να εμποδίσει αυτή τη συγχώνευση από την κόλαση».

«Η αξιολόγηση αυτή πρέπει να είναι αμερόληπτη και να υπόκειται στον έλεγχο των ευρωπαϊκών δικαστηρίων», πρόσθεσαν.