Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για Ελλάδα

daiselbloum.jpg

Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει επιστρέψει σε τροχιά και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμα αν χρειαστεί να κάνουν περισσότερα για να διαχειριστούν το βάρους του χρέους, αν η Αθήνα κάνει ότι της αναλογεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τη Δευτέρα.«Έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε με το βάρος του χρέους, πολλά έχουν γίνει σε αυτό το θέμα. Είμαστε έτοιμοι, αν κάνουν ότι τους αναλογεί, να κάνουμε περισσότερα αν χρειαστεί. Στο τέλος του προγράμματος, το καλοκαίρι του επόμενου έτους, θα επανεξετάσουμε πόσο βιώσιμο είναι το χρέος» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup είχε δηλώσει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Τότε είχε επισημάνει πως το «κλειδί» είναι η πολιτική σταθερότητα και πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτα». Γι’ αυτό είχε απευθύνει έκκληση οι εκλογές να γίνουν το 2019, όπως έχει προγραμματιστεί, θέση που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

X