Κούλογλου: Ας το πούνε «κωλοτούμπα», πρέπει να υπάρξει συμφωνία

Asset

Το βασικό είναι να υπάρξει συμφωνία έστω και με προσωρινές παραχωρήσεις και «ας το πούνε κωλοτούμπα», σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου, που μίλησε στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι μέρος της επιθυμεί τη διάλυση της χώρας προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία «όπως φαντάζεται».

Σε συνέντευξή του στην EurActiv.gr στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κούλογλου υπεραμύνθηκε του επιχειρήματος για προσφυγή σε δημοψήφισμα σε περίπτωση συμφωνίας «εκτός του πλαισίου της λαϊκής εντολής».

«Εάν ο κ Τσίπρας προχωρήσει σε μια συμφωνία που είναι έξω από τα όρια της εκλογικής του εντολής θα πρέπει σαφέστατα να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, να πει ότι προσπάθησε αλλά αναγκάστηκε να κάνει πράγματα που δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα, εάν το εγκρίνει αυτό ο λαός ή όχι», επεσήμανε.

Παραδέχτηκε επίσης ότι σε ορισμένες δηλώσεις, ως αντιπολίτευση, η αριστερά ήταν πιο «εκτεθειμένη» από ό, τι θα έπρεπε και ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συμφωνίας εκτός πλαισίου εκλογικής εντολής.

«Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να σωθεί το βασικό, και το βασικό είναι να υπάρξει συμφωνία, έστω και με παραχωρήσεις προσωρινές ενδεχομένως, αναβολές εφαρμογής κάποιων από τις προγραμματικές δεσμεύσεις..», είπε.

«Ας το πούνε κωλοτούμπα […]το να πει κανείς ότι δεν θα εφαρμόσω την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά θα το κάνω μέσα σε 2 χρόνια σταδιακά ή να πει ότι τον 13ο μισθό που υποσχέθηκα δεν θα το δώσω το 2015 αλλά το 2016, επειδή ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει κάτι καλύτερο, θα το καταλάβει και νομίζω θα το αποδεχθεί», πρόσθεσε.

Τέλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι μέρος της επιθυμεί τη διάλυση της κυβέρνησης και κατ’ επέκτασης της χώρας «προκειμένου να πάρουνε ρεβάνς και να ξανάρθουνε όπως φαντάζονται στην εξουσία».

Σαράντης Μιχαλόπουλος

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης.

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=CMTAjo2k9lA&feature=youtu.be»]

X