Ανοιχτά θέματα βλέπει το Eurogroup για την επιστροφή 1 δις από ομόλογα ΕΚΤ στην Ελλάδα

[EURO2DAY.GR]

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα για φέτος (ANFAs και SMPs), σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το Eurogroup σχετικά με την επόμενη εκταμίευση προς την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι το ποσό από την επιστροφή των ANFAs και SMPs δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ φέτος.

Παράλληλα, τόνισε ότι η απόφαση για την εκταμίευση θα κριθεί από το επόμενο Eurogroup, στη βάση της δεύτερης έκθεσης από τους θεσμούς, ενώ εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια «ανοιχτά ζητήματα» και πως η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες μπροστά της για να τα αντιμετωπίσει -ως τη δημοσίευση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας.

«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα», είπε ο Κλ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Όμως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τί θα γίνει στο επόμενο Eurogroup.

Η δεύτερη έκθεση για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ ημερομηνία λήψης της απόφασης από το Eurogroup για την εκταμίευση των κερδών από τα ANFAs και τα SMPs είναι η 11η Μαρτίου.

Κολλάνε οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα – Κίνδυνος για τα €750 εκατ. από τα ομόλογα

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει χρήματα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο το Eurogroup συμφώνησε πως θα επιστραφούν στην Ελλάδα τα …

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε προσδιορίσει την υποδόση των κερδών από τα ANFAs και τα SMPs στα 750 εκατ. ευρώ.

X