Βρετανία: Απαγόρευση διαφήμισης για μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στη Γαλλία

[Normandy Development Agency]

Το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών του Λονδίνου αποφάσισε να απαγορεύσει διαφήμιση που είχε ως στόχο να δελεάσει τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στη Γαλλία μετά το Brexit.

Σύμφωνα με την TfL, η καμπάνια του Οργανισμού Ανάπτυξης της Νορμανδίας περιέχει «εικόνες ή μηνύματα που σχετίζονται με θέματα δημόσιας διαμάχης ή ευαισθησίας», όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η καμπάνια περιλαμβάνει το πρωτοσέλιδο μιας υποτιθέμενης εφημερίδας που ονομάζεται «The Normandy Times» με τον τίτλο «Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν πλέον να αφήσουν στο παρελθόν τους φόβους τους μετά το Brexit».

Κάτω από τον ελκυστικό τίτλο υπάρχει ένας χάρτης που αντιπροσωπεύει τις βρετανικές και νορμανδικές ακτές και προτρέπει τους Βρετανούς επιχειρηματίες να διασχίσουν το κανάλι με αεροπλάνο ή βάρκα, για να φτάσουν στη Γαλλία.

Επιπλέον, η Νορμανδία περιγράφεται ως «φιλική προς τις επιχειρήσεις», ενώ ταυτόχρονα απαριθμούνται τα μέτρα που έλαβε η περιοχή, για να βοηθήσει τις βρετανικές εταιρείες να «ευημερήσουν στην Ευρώπη», συμπεριλαμβανομένης μιας «ειδικής οικονομικής ζώνης με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, τη δημόσια στήριξη για επενδυτικά σχέδια κτλ».

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Νορμανδίας, Hervé Morin, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της TfL να απαγορεύσει την εκστρατεία. Όπως μεταδίδει η Independent, ο κ. Morin πιστεύει ότι «το Brexit δίνει στη Νορμανδία μια μοναδική ευκαιρία να καλωσορίσει τις βρετανικές επιχειρήσεις που αποφάσισαν να παραμείνουν στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η συμφωνία για το Brexit μπορεί να μην συμβεί άμεσα, αλλά οι Βρετανοί επιχειρηματίες έχουν την επιλογή να αποφασίσουν οι ίδιοι, εάν θέλουν να επεκτείνουν τις εταιρείες τους στη Νορμανδία», πρόσθεσε.

Παρά την απαγόρευση από την TfL, η εκστρατεία θα δημοσιευθεί στις βρετανικές εφημερίδες από τις 14 Μαρτίου, ενώ προβλέπονται διαφημιστικά πάνω σε λεωφορεία, τα οποία θα περιηγηθούν σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, όπως το Μπρίστολ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Κέιμπριτζ και το Λονδίνο.

X