Βιντεοσκοπημένο μήνυμα της φον ντερ Λάιεν για τον κορονοϊό

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που εξέδωσε χθες, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς στην παρούσα στιγμή κρίσης, την οποία έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού.

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι η Επιτροπή ενέκρινε σύστημα άδειας εξαγωγών για προστατευτικό εξοπλισμό, που σημαίνει ότι μόνο με άδεια της Κομισιόν θα γίνονται εξαγωγές προστατευτικού εξοπλισμού από την ΕΕ σε τρίτες χώρες.  Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα η Επιτροπή θα δρομολογήσει κοινές δημόσιες συμβάσεις με τα κράτη μέλη για διαγνωστικά μέσα και αναπνευστικές συσκευές και θα παρουσιάσει στις εθνικές κυβερνήσεις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα.

«Η προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα πρέπει να εμποδίζει την πρόσβαση των αγαθών και του απαραίτητου προσωπικού στους ασθενείς, στα συστήματα υγείας, στα εργοστάσια και στα καταστήματα», δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ταχεία επεξεργασία μιας συντονισμένης αντίδρασης.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα είναι διαθέσιμο στα αγγλικάτα γαλλικά και τα γερμανικά.

X