Τραγωδία με 46 νεκρούς σε δυστύχημα λεωφορείου στη Βουλγαρία

"Ανθρώπινη τραγωδία πρωτοφανούς μεγέθους" - έτσι περιέγραψαν οι Βούλγαροι αξιωματούχοι το δυστύχημα του λεωφορείου στο δρόμο από τη Σόφια προς τα Σκόπια. [EPA-EFE / VASSIL DONEV]

«Ανθρώπινη τραγωδία άνευ προηγουμένου» – έτσι περιέγραψαν οι Βούλγαροι αξιωματούχοι το δυστύχημα του λεωφορείου στο δρόμο από τη Σόφια προς τα Σκόπια, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 46 άτομα ενώ επτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το λεωφορείο έπιασε φωτιά και κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Το πρωί, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιανέβ και πολλοί αξιωματούχοι μετέβησαν στον τόπο της τραγωδίας. Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Μπόρισλαβ Σαράφοφ δήλωσε ότι τα πτώματα είχαν απανθρακωθεί μέχρι του σημείου της αδυναμίας αναγνώρισης.

Δώδεκα παιδιά φέρονται να είναι μεταξύ των νεκρών. Δημοσιογράφοι ανέφεραν σε έναν επιζώντα ότι όλοι οι επιβάτες ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και μόνο ένας ήταν Βούλγαρος.

Ο δρόμος έχει αποκλειστεί πλήρως καθώς διεξάγονται έρευνες. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος – ο οδηγός αποκοιμήθηκε ή ξέσπασε πυρκαγιά πριν το δυστύχημα. Εικάζεται ότι ο οδηγός πέθανε πρώτος και δεν μπόρεσε να ανοίξει τις πόρτες.

(Georgi Gotev | EURACTIV.com)