‘’Συμμαχία’’ για τη μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στη Νότια Ευρώπη

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, κ. Κατρούγκαλος, παραδέχθηκε ότι όλες οι υποψήφιες χώρες ήταν πρόθυμες για σύναψη συμμαχιών. [barnyz/Flickr]

Τη δυνατότητα μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο μετά το Brexit εξετάζουν τα κράτη-μέλη στη Νότια Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η Αθήνα είχε έρθει σε επαφή με τις άλλες υποψήφιες χώρες της Νότιας Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή προσέγγιση και να υπάρχει από κοινού υποστήριξη στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι χώρες ανταποκρίθηκαν θετικά, αν και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Δούρου: Επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίματος εάν πάρουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφασιστεί να φιλοξενηθεί στην Αθήνα θα σηματοδοτήσει άλλη μία ένδειξη ότι προχωρά η παραγωγική ανασυγκρότηση και ότι η οικονομία μας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, είπε στην EURACTIV.com η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Η φιλοξενία …

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι όλες οι υποψήφιες χώρες ήταν πρόθυμες να συνάψουν συμμαχίες.

Η συζήτηση θα είναι «πολύ δύσκολη σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η ελληνική πρόταση είναι «ολοκληρωμένη» και έχει «θετικές προοπτικές».

Σε συνέντευξή της στο EURACTIV, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, Margarida Marques, τόνισε ότι οι νότιες χώρες της ΕΕ βρίσκονται σε καλύτερη γεωγραφική θέση, για να φιλοξενήσουν τον ΕΟΦ.

«Οι υπάλληλοι του ΕΟΦ προτιμούν να πάνε στις νότιες χώρες, επειδή οι καιρικές συνθήκες και το φαγητό είναι καλύτερα. Επιπλέον, υπάρχουν καλύτερες υποδομές για τη φιλοξενία των οικογενειών τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Οι πόλεις της Νότιας Ευρώπης είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν πρόκειται για επιστημονικό επιχείρημα, είναι κοινή λογική», πρόσθεσε.

X