Σημαντικές στον τομέα τους γυναίκες υποστηρίζουν: «Είναι το φύλο, ηλίθιοι!»

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση [Daniela Vincenti]

Εάν οι χώρες της ΕΕ εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση των θεμάτων ισότητας των φύλων, θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα αυξηθεί και η κοινωνία θα ωφεληθεί συνολικά, ενώ θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα και η κρίση.

«Η ποικιλομορφία είναι ισχύς και η δύναμη για να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε η Κλάρα Γκέϊμαρντ, πρόεδρος του Φόρουμ γυναικών για την οικονομία και την κοινωνία, μια παγκόσμια πλατφόρμα που δίνει φωνή στις γυναίκες για τις  μεγάλες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Η συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα και την Τρίτη (26-27 Ιουνίου),  γυναίκες οι οποίες κατέχουν ηγετικές θέσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων και την κοινωνία και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρά την πρόοδο, η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα στα περισσότερα κράτη μέλη και βρίσκεται σε κίνδυνο ιδιαίτερα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, τόνισε ότι η ανισότητα των φύλων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την οικονομία.

Μελέτες από την Παγκόσμια Τράπεζα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση έδειξαν επανειλημμένα ότι η απουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις ζημιώνει την οικονομία.

Με ενισχυμένη την ισότητα, η ιταλική οικονομία θα αυξανόταν επιπλέον κατά 15%, η γερμανική κατά 11% και η γαλλική κατά 10%.

«Μπορούμε τώρα να ποσοτικοποιήσουμε την ανισότητα μεταξύ των φύλων καθώς και το πόσο θα κερδίζαμε», δήλωσε ο Nαντέρε Τσάμλου, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής οικονομολόγου στην Παγκόσμια Τράπεζα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής επισημαίνοντας ότι όταν οι γυναίκες φέρνουν στην αγορά δεξιότητες και ταλέντα η απόδοση είναι σημαντική για τις εξαγωγές και την παραγωγικότητα. «Όταν οι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις, οι εταιρείες τα καταφέρνουν καλύτερα», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πίεσε για την καθιέρωση μιας ποσόστωσης της τάξης του 40% για κάθε φύλο στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών εισηγμένων στο χρηματιστήριο. Ως αποτέλεσμα, ορισμένα κράτη μέλη (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Ιταλία …) έχουν θεσπίσει νόμους για τις ποσοστώσεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ποσοστό των γυναικών στα ευρωπαϊκά συμβούλια έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Στη Γαλλία, το Ποσοστό των γυναικών που συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ανήλθε στο 40% περίπου σε 40 εταιρείες CAC, με κάθε επιχείρηση να οφείλει να δημοσιεύει σχέδιο ισότητας των φύλων ή αλλιώς να υφίσταται κυρώσεις.

Ο νέος Πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, επιθυμεί να πάει ακόμη πιο πέρα από τις κυρώσεις χαράζοντας την στρατηγική «όνομα και ντροπή».

Οι ποσοστώσεις λειτουργούν, είπε η Κλάρα Γκέϊμαρντ σε συνέντευξή της στη EURACTIV.com. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει είναι η νοοτροπία.

Ωστόσο στην Ευρώπη, όλοι πιστεύουν  ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει στον εταιρικό κόσμο, εκτός αν αυτό επιβληθεί από τη νομοθεσία. Πράγματι, η νομοθεσία έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική, παρόλο που τα κενά μεταξύ των κρατών μελών παραμένουν ισχυρά.

«Αν όλες οι γυναίκες ήταν τόσο δραστήριες όσο οι Σουηδές και οι άνδρες όσο οι Ούγγροι, θα είχαμε αύξηση ανάπτυξης κατά 3%», δήλωσε ο Νίκολας Ντουφουρκ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BPI, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις. «Είναι καθήκον της ελίτ να επενδύσει», πρόσθεσε, απογοητευμένος από την έλλειψη ενθουσιασμού σε ορισμένους εταιρικούς κύκλους.

Η Τζοβάνα Μελάντρι, πρώην υπουργός πολιτισμού και σημερινή πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου της Ρώμης των Τεχνών του 21ου αιώνα ΜΑΧΧΙ, υπογράμμισε την αξία των επενδύσεων με κοινωνικό αντίκτυπο.

«Το αόρατο χέρι δεν μπορεί να δράσει από μόνο του. Πρέπει να δώσουμε χώρο στην αόρατη καρδιά της αγοράς», είπε, εξηγώντας πως οι οικονομολόγοι πρέπει να εξετάσουν τον επαναπροσανατολισμό της οικονομίας με οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για επένδυσεις με κοινωνικό αντίκτυπο.

 

 

 

X