Ρουμανία: Υποχρεωτικές πλέον οι ιατρικές μάσκες

Οι υφαντικές ή πλαστικές μάσκες δεν θα επιτρέπονται πλέον σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. [Shutterstock / Creative Lab]

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ενέκρινε νέους περιορισμούς την Πέμπτη, καθώς η κατάσταση συναγερμού παρατάθηκε για άλλες 30 ημέρες. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι οι υφασμάτινες και πλαστικές μάσκες προσώπου δεν θα επιτρέπονται πλέον από το Σάββατο (8 Ιανουαρίου).

Οι ρουμανικές αρχές καθιστούν από το Σάββατο υποχρεωτικές τις ιατρικές μάσκες ή τις μάσκες τύπου FFP2 σε όλους τους δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια, οι υφαντικές ή πλαστικές μάσκες δεν θα επιτρέπονται πλέον σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, θα υπάρχουν περιορισμοί για δημόσιες δομές σίτισης, παραστάσεις ή αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά τα εστιατόρια και τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 είναι σε ανοδική τάση από την αρχή του έτους και οι αρχές αναμένουν ότι ένα πέμπτο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό θα ξεσπάσει αργότερα αυτόν τον μήνα.