Ρουμανία: Η διασπορά του κορονοϊού φέρνει mini lockdown

Πιο ανησυχητική είναι η τάση των σοβαρών κρουσμάτων, με περισσότερους από 1.000 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς η Ρουμανία εξαντλείται από κλίνες ΜΕΘ. [EPA-EFE/ROBERT GHEMENT]

Οι μολύνσεις από τον COVID-19 εξαπλώνονται ραγδαία στη Ρουμανία και οι μεγάλες πόλεις ετοιμάζονται ήδη να ενισχύσουν τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της παρουσίας σε εκδηλώσεις, της επανεισαγωγής της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ενδεχομένως ακόμη και μέτρων καραντίνας.

Η Τιμισοάρα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας, θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς το ποσοστό εμφάνισης έχει ξεπεράσει τα τέσσερα ανά 1.000 άτομα τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η πρωτεύουσα, Βουκουρέστι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, με 3,3 κρούσματα ανά 1.000 άτομα, τριπλάσια σε σύγκριση με μόλις τρεις εβδομάδες πριν.

Την Τετάρτη 22/9, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν περισσότερα από 7.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός καθημερινών κρουσμάτων COVID-19 από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πιο ανησυχητική είναι η τάση των σοβαρών κρουσμάτων, με περισσότερους από 1.000 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς η Ρουμανία εξαντλείται από κλίνες ΜΕΘ.

Μια τρίτη δόση εμβολίου θα μπορούσε να χορηγηθεί σε άτομα που έλαβαν τη δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες.

Η Ρουμανία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, με περίπου το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού να έχει πλήρως ανοσοποιηθεί.