Οι Ολλανδοί βλέπουν αύξηση των λοιμώξεων COVID-19

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) την Τρίτη (21 Ιουνίου), ο αριθμός των θετικών εξετάσεων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 70% την περασμένη εβδομάδα. [Shutterstock]

Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν αυξήθηκε κατά 70% την τελευταία εβδομάδα, καθώς και 26 νέα εισαγόμενα περιστατικά στη ΜΕΘ, γεγονός που σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα από τότε που άρχισαν να αυξάνονται οι αριθμοί στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) την Τρίτη (21 Ιουνίου), ο αριθμός των θετικών εξετάσεων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 70% την περασμένη εβδομάδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση 64%.

Σύμφωνα με το RIVM, αυτή η αύξηση των λοιμώξεων οφείλεται στην τρέχουσα εξάπλωση τριών νέων παραλλαγών της Omicron, των B.2.12.1, BA.4 και BA.5. Επί του παρόντος, το BA.5 είναι το πιο κοινό στέλεχος στην Ολλανδία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεται ότι αυτό το στέλεχος θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία ενός ατόμου από τα άλλα.