Μεγάλη άνοδος στον αριθμό κρουσμάτων COVID και στη Ρουμανία

«Ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί εκθετικά, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί πλέον και στη Ρουμανία.» [Shutterstock/1688180620]

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παρουσίασε αύξηση την Τετάρτη, εμφανίζοντας τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό περιστατικών για περισσότερους από πέντε μήνες- σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα σημειώθηκαν στη Ρουμανία, ενώ τα νοσοκομεία δέχονται και πάλι μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID.

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί εκθετικά, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί πλέον και στη Ρουμανία- όπως δήλωσε ο Valeriu Gheorghita, επικεφαλής της καμπάνιας εμβολιασμού κατά της COVID.

«Ένας και μόνο ασθενής θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση σε έως και 390.000 άτομα σε διάστημα μόλις δύο μηνών, σε έναν πληθυσμό που δεν έχει εμβολιασθεί και όπου δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας», όπως δήλωσε ο Gheorghita.

Η Ρουμανία παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και ο μισός πληθυσμός εξακολουθεί να μην έχει ανοσία έναντι της COVID, είτε μέσω εμβολιασμού είτε λόγω νόσησης από τον ιό- πρόσθεσε ο επικεφαλής της εκστρατείας.