Κορονοϊός: Η Ισπανία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα

Η Μαδρίτη, η Καταλονία και η Βαλένθια αυτή την εβδομάδα άνοιξαν πλήρως τα νυχτερινά κέντρα και τα νησιά των Βαλεαρίδων πρόκειται να άρουν όλους τους περιορισμούς από την Παρασκευή. [EPA-EFE/Víctor Lerena]

Το ποσοστά της πανδημίας στην Ισπανία βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα, και πολλές περιοχές αίρουν τους περιορισμούς. Περίπου 21 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία είναι πλέον απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς COVID-19 καθώς τα ποσοστά της πανδημίας μειώθηκαν αρκετά για πρώτη φορά σε δεκαπέντε μήνες.

Με πάνω από το 77% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, τα δεδομένα για τα ποσοστά επίπτωσης 14 ημερών που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή ήταν 48,9 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2020, ανέφερε ο συνεργάτης του EURACTIV EFE.
Οκτώ αυτόνομες περιοχές, που αντιπροσωπεύουν τη μισή χώρα, έχουν ήδη άρει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης και περιορισμών στη χωρητικότητα.
Η Μαδρίτη, η Καταλονία και η Βαλένθια αυτή την εβδομάδα άνοιξαν πλήρως τα νυχτερινά κέντρα και τα νησιά των Βαλεαρίδων πρόκειται να άρουν όλους τους περιορισμούς από την Παρασκευή.

Ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλικίας και της Καταλονίας, απαιτούν πιστοποιητικό υγείας – που να αποδεικνύει τον εμβολιασμό, πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ή ανάρρωση από την ασθένεια – για να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους.