Jourová: «επαίσχυντες» οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών

Vera Jourova [EC]

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Věra Jourová, Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των Φύλων, σε συνέντευξη της στην Αρχισυντάκτρια της EURACTIV, Daniela Vincenti, κατηγόρησε τα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποτυχία τους να εξαλείψουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Η κ. Jourová τόνισε ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι στάσιμη. «Ίσως ένα από τα πράγματα που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε θα ήταν να μην μιλάμε για ισότητα των φύλων μόνο στις 8 Μαρτίου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει νομοθετικά και μη νομοθετικά μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης των εργαζόμενων γονέων, με σκοπό να δώσει περισσότερη ευελιξία στις οικογένειες και ειδικά στις εργαζόμενες μητέρες. «Επιδιώκουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για τις γυναίκες. Αυτό βελτιώνεται σταδιακά, αλλά βλέπουμε ήδη την ανάγκη για ανάπτυξη».

Η ΕΕ σκοπεύει να βελτιώσει τις συνθήκες όσον αφορά τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των κοινωνικών υπηρεσιών. « Αυτό που προτείνω τώρα είναι τα κράτη μέλη να χρησιμοποιούν τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για υπηρεσίες όπως νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακές εγκαταστάσεις ή κοινωνικές εγκαταστάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

Πρoτεραιότητα για την Ένωση αποτελεί η μείωση του χάσματος του 16% που υπάρχει ήδη ανάμεσα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το ίδιο ισχύει για το χάσμα του 39% αναφορικά με τις συντάξεις. Η κύρια ευθύνη εδώ πέφτει στα κράτη μέλη ως κύριους διαχειριστές των κοινωνικών και φορολογικών συστημάτων όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα, η Ένωση θέλει να φέρει περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το ίδιο ισχύει και για τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν το ύψος της βίας κατά των γυναικών, τα οποία η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο να μειώσει. «Εδώ, θέλω να επενδύσω πολύ χρόνο στην προώθηση της νομοθεσίας και στην εκστρατεία ενάντια σε όλα αυτά τα φρικτά, φρικτά πράγματα», υπογράμμισε η Jourová.

Με αφορμή τον εσωτερικό ανασχηματισμό στα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Επιτροπής της Επιτροπής, πλέον το 36% των θέσεων καλύπτεται από γυναίκες σε σύγκριση με το 11% το 2014. «Είμαι χαρούμενη, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη. Είπαμε ότι ο στόχος πρέπει να είναι 40% και γνωρίζω ότι ο Günther Oettinger, ο οποίος είναι υπεύθυνος προσωπικού πλέον και η Kristalina Georgievna, είναι και οι δύο πολύ αποφασισμένοι να αυξήσουν τον αριθμό γυναικών σε ανώτερες θέσεις. Και νομίζω ότι αν επιτύχουμε το στόχο αυτό – παρόλο που ήδη το 36, 37% δεν είναι καθόλου κακό – θα μπορέσουμεε να αποτελέσουμε πρότυπο για πολλούς άλλους δημόσιους θεσμούς».

Εξήγησε, ωστόσο ότι το ίδιο το φύλο δεν αποτελεί από μόνο του προσόν, καθώς έτσι αναφερόμαστε σε κάποιο είδος μηχανικής ποσόστωσης. Μέτρο αξιολόγησης θα πρέπει να είναι η αξία και ο θεμιτός ανταγωνισμός ο οποίος θα εξυπηρετεί και την ποσοτική ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα στο χώρο εργασίας.

«Εφόσον υπάρχουν δύο πολύ συγκρίσιμοι υποψήφιοι με ιδιαίτερα παρόμοια εκπαίδευση και εμπειρία, εάν πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον υποψήφιο ο οποίος είναι υποεκπροσωπούμενος. Συνήθως αυτός ο υποψήφιος είναι γυναίκα. Αλλά δεν μου αρέσει ούτε η ιστορία ότι ένας υψηλά ειδικευμένος, φανταστικός, λαμπρός, μορφωμένος άνδρας πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε μια γυναίκα».

Η επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι ο κύριος στόχος της Jourová προτού ολοκληρώσει τη θητεία της. Ωστόσο, «… αυτή η νοοτροπία ή η πολιτισμική αλλαγή, είναι συνήθως μια διαδρομή μεγάλων αποστάσεων. Πρέπει να πάω στις χώρες και να μιλήσω στους αντιπάλους και τους διαδηλωτές κατά της Σύμβασης αυτής και να εξηγήσω γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα» σημείωσε.

X