Η Αυστρία υπερδιπλασιάζει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία με δωρεές πολιτών

Ως εκ τούτου, ο προϋπολογισμός της εξωτερικής βοήθειας της Αυστρίας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα Kurier. [Shutterstock/Halfpoint]

Η αυστριακή κυβέρνηση συγκέντρωσε 42 εκατ. ευρώ σε δωρεές πολιτών, υπερδιπλασιάζοντας την οικονομική της στήριξη προς την Ουκρανία.

Η εκστρατεία δωρεών με την ονομασία «Γείτονας σε ανάγκη» συγκέντρωσε 41,9 εκατ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, διπλασιάζοντας πλέον το ταμείο της κυβέρνησης για τις καταστροφές στο εξωτερικό, ενώ άλλα 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για βοήθεια στο Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη.

Η βοήθεια για την Ουκρανία ήταν η μεγαλύτερη εκταμίευση που έχει γίνει ποτέ από το ταμείο καταστροφών. «Όσοι βοηθούν γρήγορα, βοηθούν αποτελεσματικά και βοηθούν διπλά», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κατά την ανάληψη της υπόσχεσης.

Ως εκ τούτου, ο προϋπολογισμός της εξωτερικής βοήθειας της Αυστρίας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα Kurier.

Προηγουμένως, η αυστριακή κυβέρνηση είχε παράσχει βοήθεια ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες ΜΚΟ. Η Βιέννη συνεισέφερε επίσης 10 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα βοήθειας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία.

Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ από την ανακοινωθείσα χρηματοδότηση θα πρέπει να διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια προς τις γυναίκες και τα παιδιά, ενώ άλλα 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε οργανώσεις που ασχολούνται με τη διαχείριση ουκρανών προσφύγων στη Μολδαβία.