Γερμανία: Αίτημα για μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα -Προσφυγικό Doctors without Borders -refugee crisis

Η μισή, σχεδόν, κοινοβουλευτική ομάδα, 72 βουλευτές, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) επιμένει στην ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μεταφορά στην Γερμανία μερικών εκατοντάδων ασυνόδευτων παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων των ελληνικά νησιά.

«Τα 1.600 παιδιά τα οποία αναλογούν στη Γερμανία, όπως έχει συμφωνηθεί από τον «ευρωπαϊκό συνασπισμό των προθύμων» πρέπει να έρθουν στη Γερμανία το συντομότερο δυνατόν. Η μετακίνηση των ανηλίκων έχει καθυστερήσει πάρα πολύ», αναφέρεται σε ψήφισμα το οποίο διανεμήθηκε σήμερα από την αριστερή πτέρυγα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ματίας Μιρς . Στο κείμενο αυτό τονίζεται επίσης ότι «ένα αρνητικό τέστ κορονοϊού θα είναι εξίσου σημαντικό μετά την άφιξή τους στη Γερμανία».

Η Επιτροπή του κυβερνητικού συνασπισμού για το προσφυγικό, αποτελούμενη από χριστιανοδημοκράτες (CDU), χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και σοσιαλδημοκράτες (SPD) βουλευτές, συμφώνησε πριν από ένα μήνα με άλλες χώρες της ΕΕ να μεταφερθούν από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων των ελληνικών νησιών, ανήλικα παιδιά τα οποία είναι σοβαρά άρρωστα είτε ασυνόδευτα είτε ηλικίας κάτω των 14 ετών και να κατενεμηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

X