Γεμάτα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ του Σάλτσμπουργκ – ετοιμάζονται για διαλογή ασθενών

Ο διευθυντής της διοίκησης των νοσοκομείων του Σάλτσμπουργκ - ενός από τα εννέα κρατίδια της Αυστρίας - όρισε μια ομάδα διαλογής που θα αποφασίζει ποιος θα λαμβάνει θεραπεία στις μονάδες εντατικής θεραπείας. [EPA-EFE / Georg Hochmuth]

ΒΙΕΝΝΗ

Ο περιφερειακός διευθυντής δημόσιας υγείας του Σάλτσμπουργκ – ενός από τα εννέα κρατίδια της Αυστρίας – όρισε επιτροπή διαλογής που θα αποφασίζει ποιος θα εισάγεται στις ΜΕΘ και ποιος όχι, καθώς η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας στο κρατίδιο οδεύει προς το 100%. 

Τα νοσοκομεία σύντομα δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν θεραπεία των ασθενών από κορονοϊό που να ανταποκρίνεται στα ιατρικά στάνταρ και αν συνεχιστεί η τάση αυτή, σύντομα μπορεί να ξεκινήσουν πρακτικές διαλογής.

Στο τρέχον στάδιο της όξυνσης της πανδημίας, 272 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που κανονικά προορίζονται για ασθενείς που δεν πάσχουν από COVID-19, χρησιμοποιούνται από πάσχοντες. Στο επόμενο στάδιο της πανδημίας, δεν θα υπάρχει αρκετό ιατρικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η περιφερειακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα και ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει κέντρα αποκατάστασης σε κλίνες ΜΕΘ, ώστε να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος για ασθενείς που δεν πάσχουν από COVID.

Το Σάλτσμπουργκ είναι ένα από τα αυστριακά κρατίδια που έχει πληγεί περισσότερο από την πρόσφατη έξαρση των λοιμώξεων. «Απευθύνουμε επειγόντως έκκληση στους πολιτικά υπεύθυνους να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού των λοιμώξεων», δήλωσε ο διευθυντής των νοσοκομείων του Σάλτσμπουργκ, Πολ Σούνγκλερ.

Τη Δευτέρα, η Αυστρία εφάρμοσε λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να σταματήσει η έξαρση του αριθμού των λοιμώξεων σε όλη τη χώρα. 

Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά. Την Τρίτη, αναφέρθηκαν 61 θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων εννέα μηνών.

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν  θέλει να πιέσει για νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για όλο τον πληθυσμό και σχεδιάζει να επανεκτιμήσει την κατάσταση σήμερα. Ωστόσο, ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ είναι απρόθυμος να θεσπίσει μέτρα που θα αφορούσαν και τον εμβολιασμένο πληθυσμό.