Ευρωβουλευτές ζητούν μέτρα για τον περιορισμό του COVID-19

Europarliament [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και αβεβαιότητας στη δημόσια υγεία με τις εξελίξεις «να μεταβάλλονται από ώρα σε ώρα», μίλησε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου στη συζήτηση που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα τον ιό COVID-19.

Πολλοί ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη να διατεθούν περισσότεροι πόροι για την έρευνα, καθώς και τη σημασία να παράγεται εντός της ΕΕ ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, – διαγνωστικά τεστ, μάσκες και συσκευές υποβοήθησης του αναπνευστικού – ώστε όλα τα κράτη μέλη να μπορούν να τα προμηθευτούν ευχερέστερα.

Στο πνεύμα κοινής αντιμετώπισης του προβλήματος, ορισμένοι ευρωβουλευτές σημείωσαν την ανάγκη «να πραγματοποιηθεί από κοινού εκτίμηση κινδύνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμόζονται ομοιόμορφα μέτρα σε περιοχές με παρόμοιο επίπεδο κινδύνου».

Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη για κοινούς κανόνες κατά την είσοδο στην ζώνη Σένγκεν.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς όσους έχουν νοσήσει, αλλά και επαίνους για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται για να περιθάλψει τους ασθενείς.

X