Επίθεση σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του εμβολιασμού

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού RTL Γκόραν Λάτκοβιτς δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά COVID-19 στο Ζάγκρεμπ. [Shutterstock / Obatala-photography]

ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης RTL, Γκόραν Λάτκοβιτς, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της υποχρεωτικότητας των πιστοποιητικών COVID-19 στο Ζάγκρεμπ το Σάββατο, ενώ κάλυπτε την εκδήλωση.

Η Ένωση Κροατών Δημοσιογράφων (HND) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σύμφωνα με την αφήγηση του Λάτκοβιτς, δύο άγνωστα άτομα του επιτέθηκαν από πίσω καθώς κάλυπτε τη διαδήλωση, χτυπώντας τον δύο φορές στο πρόσωπο, ενώ ένα τρίτο άτομο τον χτύπησε στο θώρακα.

Επίσης, τα συνεργεία της Nova TV και της HRT (δημόσια τηλεόραση) δέχθηκαν φραστική επίθεση στο συλλαλητήριο, ενώ μια ομάδα διαδηλωτών πήρε το μικρόφωνο της δημοσιογράφου του Al Jazeera Nικολίνα Ζάβισιτς, την ώρα που έκανε ζωντανό ρεπορτάζ.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Κροατία έφτασαν το Σάββατο στο Ζάγκρεμπ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της υποχρεωτικότητας των πιστοποιητικών COVID-19 και των εν ισχύ επιδημιολογικών περιορισμών.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης του Ζάγκρεμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αναγγελθεί.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, η οποία αποκαλείται επίσης Σιωπηλή Λευκή Πορεία στα κοινωνικά δίκτυα, θέλουν η κυβέρνηση να καταργήσει τα πιστοποιητικά COVID-19.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα HRT απαιτώντας να δουν τον διευθυντή του HRT και να καλυφθεί ζωντανά η διαδήλωσή τους και ζητώντας να σταματήσει η «λογοκρισία» από το HRT.

Φώναζαν «Θέλουμε εκλογές», «Δημοψήφισμα και λαϊκή κυριαρχία», «Κλέφτες», «Προδοσία», «Ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους τους νόμους».

Αστυνομικό τμήμα του Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εντατική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών των διαδηλώσεων.

Η αστυνομία αναζητά επίσης τους δράστες που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του RTL.