Εκτόξευση εμβολιασμών στην Ιταλία μετά την υποχρεωτικότητα του πιστοποιητικού COVID

Όσοι θα αρνούνται να συμμορφωθούν, θα θεωρείται ότι απουσιάζουν από την εργασία τους και δεν θα αμείβονται. [Shutterstock/MikeDotta]

Οι κρατήσεις για εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία εκτοξεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού COVID για όλους τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, από τις 15 Οκτωβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή πρόσφατη ανάρρωση από τον Covid-19.

Όσοι θα αρνούνται να συμμορφωθούν, θα θεωρείται ότι απουσιάζουν από την εργασία τους και δεν θα αμείβονται.

Στις περιπτώσεις όπου ο εμβολιασμός δεν καθίσταται δυνατός λόγω θεμάτων υγείας, τότε θα χορηγούνται δωρεάν τεστ.

«Σε εθνικό επίπεδο, υπήρξε μια γενικευμένη αύξηση των κρατήσεων για την πρώτη δόση μεταξύ 20% και 40% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα», είπε ο επίτροπος κορωνοϊού Φραντσέσκο Φιλιουόλο σε δήλωσή του αργά το Σάββατο.

Οι κρατήσεις για την πρώτη δόση του εμβολίου το Σάββατο αυξήθηκαν κατά 35% συγκριτικά με μια εβδομάδα νωρίτερα, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει τον πραγματικό αριθμό.

Σχεδόν 41 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιταλία έχουν μέχρι τώρα εμβολιαστεί πλήρως, δείχνουν τα κυβερνητικά δεδομένα – σχεδόν το 76% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.

Μέχρι στιγμής στην Ιταλία, η επίδειξη του πιστοποιητικού COVID ήταν υποχρεωτική μόνο για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και αθλητικές εκδηλώσεις.