Διπλασιάζονται τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ολλανδία

Την Τρίτη (7 Ιουνίου), το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιά των πιθήκων στην Ολλανδία. [Shutterstock/Van Rijn photography]

Η Ολλανδία έχει πλέον 54 καταγεγραμμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε σύγκριση με τα 26 που καταγράφηκαν την περασμένη Δευτέρα, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης NL Times.

Την Τρίτη (7 Ιουνίου), το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιά των πιθήκων στην Ολλανδία. Οι υγειονομικές αρχές διερευνούν επί του παρόντος πώς και γιατί η ασθένεια εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, είχαν ήδη επιβεβαιωθεί 200 κρούσματα εκτός των ενδημικών χωρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του RIVM, οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί από τον ιό μετά από στενή επαφή με άτομο ή ζώο που πάσχει από την ασθένεια. Ο ιός μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μέσω των ματιών, της μύτης, του στόματος ή των ανοιχτών πληγών.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, υπάρχουν τώρα 321 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΕ και 557 κρούσματα παγκοσμίως.