Διευρύνεται η ζημιά που προκαλείται στην οικονομία από το οργανωμένο έγκλημα στη Γερμανία

Το οργανωμένο έγκλημα προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημία το 2020, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ομοσπονδιακής αστυνομίας για το έγκλημα. [Shutterstock / Cameris]

Η ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας αναφέρει ότι το οργανωμένο έγκλημα προκάλεσε σημαντική ζημιά στην οικονομία της χώρας το 2020. Οι αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,02 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι στοιχείων αξίας 644 εκατομμυρίων το 2019

«Όταν κατάσχουμε περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από έγκλημα, χτυπάμε τους εγκληματίες εκεί που πονάει περισσότερο. Το έγκλημα δεν πρέπει να συμφέρει κανέναν! Δεν ανεχόμαστε χώρους ανομίας, ούτε αναλογικούς ούτε ψηφιακούς», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζίχοφερ. «Η καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος είναι σήμερα στη Γερμανία ισχυρότερη από ποτέ», συνέχισε ο Ζίχοφερ.

Το 2020 διεξήχθησαν 594 έρευνες, μια μέτρια αύξηση σε σχέση με τις 579 του 2019 παρά το γεγονός ότι ήταν έτος ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Πάνω από το 70% των ερευνών είχαν ως στόχο ομάδες άνω των δέκα ατόμων, ενώ η μεγαλύτερη που διερευνήθηκε ήταν κατά 158 ατόμων.

Στην έκθεση του 2020, το μεγαλύτερο ποσοστό κατηγορούμενων, 38,9% εξακολουθούν να είναι Γερμανοί πολίτες, ενώ το ποσοστό των μεταναστών που ελέγχονται ως ύποπτοι για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα ήταν 13,6% (890 άτομα). Περισσότερο από το ένα τρίτο των υποθέσεων αφορούσε σε διακίνηση ναρκωτικών.