Χιλιάδες Γάλλοι θα περάσουν πιθανώς τα Χριστούγεννα σε ΜΕΘ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κορύφωσης των κρουσμάτων, τον Απρίλιο του 2021, 6.000 ασθενείς βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. [Shutterstock / ricochet64]

Μέχρι και 4.000 πολίτες ενδέχεται να χρειαστούν ανάλογες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Αττάλ στον Τύπο την Τετάρτη. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται και η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται, 2.800 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ.

«Η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχίσει να αυξάνεται τις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε ο Αττάλ μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Με τον αριθμό μολύνσεων να έχει ξεπεράσει το όριο των 500 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι μάρτυρας «του υψηλότερου ποσοστού κρουσμάτων που έχει υπολογιστεί ποτέ στη χώρα μας», δήλωσε στον Τύπο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κορύφωσης των κρουσμάτων, τον Απρίλιο του 2021, 6.000 ασθενείς βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Λόγω αυτών των αριθμών, η κυβέρνηση ενδέχεται επίσης να ανακοινώσει νέα μέτρα «μέχρι το τέλος της εβδομάδας», προειδοποίησε ο Αττάλ. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμού και ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Στο μεταξύ, το πιστοποιητικό Covid έχει απενεργοποιηθεί για 400.000 πολίτες άνω των 65 ετών που δεν κατάφεραν να λάβουν αναμνηστική δόση εντός του χρονικού πλαισίου των επτά μηνών μετά την ολοκλήρωση του πλήρους κύκλου εμβολιασμού.

Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί σε όλους τους Γάλλους ενήλικες που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

(Magdalena Pistorius | EURACTIV.fr)