Ασημακοπούλου: Απρόθυμα τα κράτη–μέλη να υποδεχθούν προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου [asimakopoulou.gr]

Μια κατάσταση που συνιστά πλήγμα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, περιέγραψε στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου,  κάνοντας λόγο για «απροθυμία κρατών μελών της Ε.Ε να υποδεχθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα».

Μιλώντας στην εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους”, η κ. Ασημακοπούλου, μεταξύ άλλων σημείωσε: “Η Ελλάδα έχει υπ΄ ευθύνη της 5.301 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και έχει ζητήσει από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε να πάρουν 2.500, δηλαδή να μοιράσουν το βάρος, και μόνο τρεις χώρες έχουν απαντήσει θετικά ή μπορεί να είναι και πέντε. Σε κάθε περίπτωση, παρακάλεσα τους συναδέλφους, να μεταφέρουν στις ηγεσίες των κομμάτων τους, απ΄όλες τις παρατάξεις, ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, να έχουμε γίνει τόσο κυνικοί.”

Επικαλούμενη ως παράδειγμα, την πολιτική που ακολουθεί η Αυστρία στο προσφυγικό επεσήμανε ότι: “δεν μπορεί να λέει εγώ δεν παρεκκλίνω και δεν παίρνω ούτε ένα ασυνόδευτο παιδί, αυτό δεν είναι ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε και για τις ενέργειες της κυβέρνησης, όσον αφορά στον έλεγχο των ΜΚΟ, λέγοντας ότι “είναι καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι”.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τα επεισόδια, που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Μυτιλήνη, να ήταν προϊόν υποκίνησης η κ. Ασημακοπούλου μίλησε για ένα γεγονός “τουλάχιστον  ύποπτο”.

X