Αντιδρούν οι γιατροί στην δήλωση του Επιτρόπου της Ιταλίας για τον COVID – και έκκληση του Προέδρου της Ιταλίας για ενότητα

covid-19 (3) [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Οι γιατροί αντέδρασαν σε δήλωση του Επιτρόπου της Ιταλίας για τον COVID, Domenico Arcuri ότι τα νοσοκομεία μπορούν ακόμη να ανταπεξέλθουν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Υποστηρίζεται ότι εντατική πίεση στην περίθαλψη είναι βιώσιμη, αλλά στην πραγματικότητα στις κόκκινες περιοχές η πίεση είναι σχεδόν αφόρητη και στις πορτοκαλί είναι πολύ, πολύ βαριά», δήλωσε στο Rai TreTV ο Antonio Giarratano, επικεφαλής της ICU ένωσης γιατρών SIAARTI.

«Το να υποστηρίξουμε ότι 10.000 αναπνευστήρες μπορούν να εγγυηθούν επαρκές περιθώριο για να διατηρήσουν αυτήν την εκθετική αύξηση στις εισαγωγές ICU σημαίνει να σκεφτεί κανείς ότι το να ξέρεις πώς να ενεργοποιείς τον αναπνευστήρα είναι αρκετό για να σώσεις μια ζωή. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ιταλίας καλεί για ενότητα εν μέσω πανδημίας. «Δεν πρέπει να διχαστούμε κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Sergio Mattarella στην Εθνική Ένωση Κοινοτήτων (ANCI) την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «ο πλουραλισμός των δημοκρατικών θεσμών είναι πολλαπλασιαστής της θετικής ενέργειας, αλλά δεν μπορεί να γίνει αν είμαστε διχασμένοι».

Εν τω μεταξύ, η είδηση ότι ο ιός COVID19 ήταν παρόν στην Ιταλία από το καλοκαίρι του 2019, προκάλεσε κύμα δημοσιευμάτων στα διεθνή media που διατυπώνουν ερωτήματα για την έναρξη της πανδημίας.