Όχι, στα κράτη – μαφίες

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Όλες οι θέσεις σε αυτή τη στήλη αποτελούν απόψεις των συντακτών, όχι της EURACTIV.gr

Διαδηλώσεις Λευκορωσία w12-173619PresidentialelectionsreactionsinBelarus [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

Αν ο δημοκρατικός κόσμος δεν δώσει ένα ηχηρό μάθημα στο κράτος-μαφία του Λουκασένκο, ένας νέος βρωμερός πολιτικός ιός αυτή τη φορά, θα απειλήσει τις φιλελεύθερες κοινωνίες στο σύνολό τους. Τα κράτη-μαφίες όχι μόνον δεν κρύβονται, αλλά τώρα παρεμβαίνουν και ανοικτά στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Οι σιλοβίκοι του Πούτιν, οι καγκεμπίτες του Λευκορώσου Λουκασένκο, οι “φρουροί του ισλάμ” στο Ιράν, οι “μιτατζηδες” της Τουρκίας, οι πειρατές του Μπόκο Αράμ της Νιγηρίας, και πολλά άλλα πολιτικά απόβλητα, παγκοσμιοποιούνται, είναι γεμάτοι λεφτά και σε λίγο θα μπαίνουν ελεύθερα και στα σπίτια μας.

Τα κράτη-μαφίες ελέγχουν ήδη το 25% του παγκόσμιου πλούτου και το 80% του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος. Οι άνθρωποι τους είναι παντού παρόντες. Σε επιχειρήσεις, αθλητικά σωματεία, τράπεζες, μαζικά μέσα επικοινωνίας και βεβαίως σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι δολοφόνοι τους κυκλοφορούν ελεύθερα, δολοφονούν δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους και τώρα θα ελέγχουν και την εναέρια κυκλοφορία.

Είναι δε πολύ πιθανόν, η στημένη αεροπειρατεία του Αλεξάντερ Λουκασένκο, προέδρου της Λευκορωσίας από το 1994, να αποτελεί τεστ και για παρόμοιες ενέργειες του Πούτιν. Οι δύο διδάκτορες έχουν πολύ φιλικές σχέσεις και αμφότεροι προέρχονται από τα καταγώγια της πάλαι ποτέ πανίσχυρης σοβιετικής KGB. Είναι συνηθισμένοι και εξοικειωμένοι με τις ενέργειες των “υπηρεσιών” τους.

Το θέμα είναι ότι η συνεχής ανοχή στα έργα και τις ημέρες όλων ατών των τραμπούκων-μαφιόζων τους αποθρασύνει… Και εξ αυτού μύρια έπονται. Ας το καταλάβει αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ας αντιδράσει πολύ πιό σκληρά στην προσβολή που υπέστη.Όλες οι άλλες νομικίστικε φιλολογίες είναι μέλι στο παξιμάδι αδίστακτων μαφιόζων.