Βρετανία: επιχορήγηση 1,8 δις λίρες για τη δημόσια υγεία ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιχορήγηση 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών για το σύστημα δημόσιας υγείας της Βρετανίας τη Δευτέρα (5 Αυγούστου), επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του για το Brexit, καθώς προωθεί την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόνσον, ηγέτης της εκστρατείας «Leave» στο δημοψήφισμα του 2016, συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με μια υπόσχεση, την οποία «κόλλησε» επάνω σε ένα λεωφορείο, ότι η Βρετανία θα μπορούσε να επενδύσει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), εάν αποχωρούσε από την ΕΕ.

Πρώτο χτύπημα για τον Τζόνσον από τις εκλογές στην Ουαλία

Ο Μπόρις Τζόνσον έχασε την πρώτη του δοκιμασία ως πρωθυπουργός την Παρασκευή (2 Αυγούστου), αφού ο υποψήφιος του παραγκωνίστηκε από μια φιλοευρωπαϊκή αντίπαλο σε επαναληπτικές εκλογές που τελικά μείωσαν την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία σε μία.

Αυτή η πράξη λαμβάνει έντονη κριτική από τους επικριτές του εδώ και καιρό ως αποκύημα της φαντασίας, αλλά η ταχεία προσπάθειά του να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού και να προωθήσει έργα υποδομής έχει ως στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους μια γεύση από αυτά που ο ίδιος βλέπει ως τα οφέλη του Brexit.

Ωστόσο, εισάγοντας ένα ράλι δαπανών για την υγεία, την εκπαίδευση και την αστυνόμευση μετά από χρόνια οικονομικής λιτότητας, ο Τζόνσον τροφοδοτεί τις προσδοκίες για πρόωρες εκλογές, κάτι που η ομάδα του λέει ότι δεν θα συμβεί προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Πολλοί βουλευτές διαφωνούν βαθύτατα με την προοπτική αποχώρησης χωρίς συμφωνία και έχουν δεσμευτεί να προσπαθήσουν να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα εκ μέρους της κυβέρνησης Τζόνσον, όταν το κοινοβούλιο επιστρέψει στις εργασίες του τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα μπορούσε να εμβαθύνει την κρίση του Brexit.

X