Βερολίνο: Έφοδοι της αστυνομίας κατά Βαυαρών ακροδεξιών βουλευτών του AfD, αρνητών του εμβολίου

Οι επιδρομές πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που οι ομάδες κατά των εμβολιασμών είναι όλο και πιο πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν βία για να υπερασπιστούν την «ελευθερία» τους, καθώς οι περιορισμοί ενισχύθηκαν εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Γερμανία. [Shutterstock / lonndubh]

Στη Γερμανία, η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση των αντιεμβολιαστών που τροφοδοτείται από την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram έχει οδηγήσει σε εφόδους της αστυνομίας κατά βουλευτών, καθώς επιστήμονες προειδοποιούν ότι το κίνημα γίνεται όλο και πιο βίαιο.

Την ώρα που ο νέος Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε «light λοκντάουν» που αρχίζει μετά τα Χριστούγεννα και συνεχίζει να πιέζει τον κόσμο να εμβολιαστεί, η αστυνομία της Βαυαρίας πραγματοποίησε έφοδο σε δύο διαμερίσματα μετά από υποκίνηση βίας στα κανάλια Telegram.

Τα διαμερίσματα ανήκουν σε Βαυαρούς πολιτικούς του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που υποκινούσαν σε βία σε κανάλι του Telegram με τίτλο «Alternative News Group Bavaria» τον Δεκέμβριο του 2020.

 Έντεκα από τους δώδεκα Βαυαρούς βουλευτές του AfD βρέθηκαν σε αυτό το ισχυρό κανάλι που αριθμεί 200 μέλη.

Οι επιδρομές πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που οι ομάδες κατά των εμβολιασμών είναι όλο και πιο πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν βία για να υπερασπιστούν την «ελευθερία» τους, καθώς οι περιορισμοί ενισχύθηκαν εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Γερμανία και του επερχόμενου πέμπτου που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον.

«Υπάρχει αυξημένη διακήρυξη για «δικαίωμα αντίστασης», εξήγησε ο πολιτικός επιστήμονας Πίτερ Ρ. Νιούμαν, προσθέτοντας ότι μόλις πριν από ένα χρόνο, το κίνημα δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ.

Η ανακοίνωση του Σολτς για υποχρεωτικό εμβολιασμό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος «σινιάλου» για αυτές τις ομάδες να επιλέξουν τη βία, δήλωσε στην BILD.

«Μια πιο σκληρή στάση της αστυνομίας θα είναι η λογική συνέπεια», εξήγησε ο Γιοργκ Κουμπιέσα, πρόεδρος της αστυνομίας. 

 Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένας όχλος ριζοσπαστών που έφεραν πυρσούς και είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι του υπουργού Υγείας της Σαξονίας είχε προκαλέσει πανεθνική ανησυχία.