Τραμπ: Τεράστια επιτυχία, σας ευχαριστώ όλους

[euro2day.gr]

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τεράστια επιτυχία» το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικάνους να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, παρά το γεγονός ό,τι οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Τεράστια επιτυχία. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς χαιρέτισε τις νίκες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

«Εμπνέομαι από τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ που διάλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου, την ευγένεια έναντι της αγένειας, τη συμμετοχή όλων έναντι του ρατσισμού, την ισότητα έναντι των διακρίσεων», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που είναι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Υπερασπίστηκαν τις αξίες τους. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επίσης ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκλογές ήταν «τεράστια επιτυχία».

«Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια παρά την ισχυρή χειραγώγηση των Ρεπουμπλικάνων», έγραψε ο Μοσκοβισί. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο: ‘Τεράστια επιτυχία σήμερα».

Δεν υπήρξε άμεσα επίσημο σχόλιο από τον Γιούνκερ ή την Κομισιόν.

X