The Capitals – Τα ευρωπαϊκά νέα της ημέρας από το δίκτυο της EURACTIV

[Dnevnik]

Το “The Capitals” σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από όλη την Ευρώπη μέσα από τη σκοπιά των δημοσιογράφων του δικτύου της EURACTIV.com.

 

ΣΟΦΙΑ

Η Βουλγαρία θα αναζητήσει πιθανώς την ακύρωση μέρους του Πακέτου Κινητικότητας (Mobility Package) ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, αν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός για τα πλέον αμφισβητούμενα ζητήματα, δήλωσε ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Peter Vitanov (S&D), μέλος της επιτροπής του Κοινοβουλίου για τις μεταφορές και τον τουρισμό στη EURACTIV Βουλγαρίας.

Την Τρίτη (24 Σεπτεμβρίου), η Επιτροπή Μεταφορών του Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο σχετικά με τους κανόνες μεταρρύθμισης του τομέα των μεταφορών της ΕΕ. Ο τριμερής διάλογος θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου και θα διοικείται από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός σχετικά με τους κανόνες που είναι γνωστοί ως «πακέτο Macron».

Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Λετονία και Λιθουανία αντιτίθενται σε μέρος των αλλαγών.

Το «Πακέτο Macron» εισάγει νέους κανόνες για τους οδηγούς που έχουν αναρτηθεί, περιλαμβανομένου του υψηλότερου κατώτατου μισθού και της ρύθμισης της διαμονής τους σε ξενοδοχεία. Το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι η επιστροφή κενών φορτηγών στη χώρα καταγωγής τους μια φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες. Αυτό θα εμπόδιζε τις εταιρείες μεταφορών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης, τη λεγόμενη «ενδομεταφορά».

Οι έξι χώρες που αντιτίθενται στις αλλαγές υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση επιστροφής κενών φορτηγών θα αποτελούσε παράνομο μέτρο προστατευτισμού που θα επηρέαζε σοβαρά τις εταιρείες στις αντίστοιχες χώρες τους και θα οδηγούσε στην απώλεια θέσεων εργασίας και στην αύξηση της οικονομικής μετανάστευσης. Οι Βούλγαροι εκπρόσωποι είναι μεταξύ των αυτών που κυρίως αντιτίθενται στο προσβαλλόμενο πακέτο. Ο Πίτερ Βιτάνοφ έκρινε ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας και η τοπική βιομηχανία μεταφορών πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς με ορισμένες από τις αλλαγές για να διαπραγματευτούν την ακύρωση των πιο αμφιλεγόμενων προτάσεων.

«Η επιστροφή του άδειου φορτηγού προς τη χώρα προέλευσης αντιβαίνει σε μια θεμελιώδη αρχή της ΕΕ – την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και κεφαλαίων», δήλωσε ο Βιτάνοφ. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλγαρία μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να επιδιώξει συμβιβασμό με την απειλή μιας περίεργης δικαστικής υπόθεσης. «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να υποχρεώσετε οποιονδήποτε να πάει κάπου αλλού. Είναι αντίθετο με την ελεύθερη αγορά», πρόσθεσε ο Βιτάνοφ. (Krassen Nikolov, EURACTIV.bg)

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Κρύβεται η Malmström από την επιτροπή ENVI;

Η EURACTIV ενημερώθηκε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλε επιστολή στην αρμόδια για θέματα εμπορίου Επίτροπο Cecilia Malmström, προσκαλώντας την και πάλι για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συμφωνία Mercosur.

Η επιστολή που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής ENVI, Pascal Canfin, μέλος της Renew Europe, αναφέρει: «Έχω ενημερώσει τους συντονιστές της ENVI ότι δεν είστε διαθέσιμη για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συμφωνία Mercosur κατά τη διάρκεια μιας από τις επερχόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής ENVI, εξαιτίας άλλων δεσμεύσεων και μου ανέθεσαν να επιστρέψω και να επαναλάβω την πρόσκλησή μας».

«Η επιτροπή ENVI θεωρεί απαραίτητη την παρουσία σας για να παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη δεσμευτική φύση και τις φιλοδοξίες των κεφαλαίων για την αειφόρο ανάπτυξη», ανέφερε η επιστολή.

Οι πηγές του Κοινοβουλίου της ΕΕ ανέφεραν στη EURACTIV ότι «η παλιά Επιτροπή δεν είναι συνηθισμένη ακόμα στον τρόπο ζωής της ευρωπαϊκής πράσινης διαπραγμάτευσης».

Η συμφωνία-πλαίσιο του 2010 για τις σχέσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι το Ευρωκοινοβούλιο «ενημερώνεται αμέσως και πλήρως σε όλα τα στάδια της διαπραγμάτευσης και της σύναψης διεθνών συμφωνιών».

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Mercosur προκάλεσε την έντονη αντίδραση των περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι την περιέγραψαν ως «σκοτεινή στιγμή» και προειδοποίησαν για σοβαρές συνέπειες για το κλίμα. (Σαράντης Μιχαλόπουλος, EURACTIV.com)

 

ΜΑΔΡΙΤΗ: Ένα νέο «αριστερό παιδί» κλονίζει την ισπανική πολιτική

Μια νέα δημοσκόπηση που διεξάγεται από το επίσημο Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας προβλέπει μείωση 3,5% για το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) στις επερχόμενες εκλογές εν μέσω φόβων για διαίρεση στην αριστερή πλευρά, ανέφερε ο εταίρος ενημέρωσης της EURACTIV, EFE.

Σύμφωνα με την έρευνα, η PSOE θα έχει μέτρια κάμψη κατά 27%, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 28ης Απριλίου. Οι σοσιαλιστές βγήκαν νικηφόροι αλλά δεν πέτυχαν επαρκή πλειοψηφία για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η τελευταία έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από την ανακοίνωση για νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου και πριν ο αριστερός ηγέτης Iñigo Errejón, συνιδρυτής των Podemos, αποφάσισε αυτήν την εβδομάδα να ξεκινήσει ένα νέο κόμμα: το Más País.

Ο Íñigo Errejón, ένας 35χρονος αριστερός, έφυγε από τους Podemos τον Ιανουάριο λόγω ισχυρών διαφωνιών με τον πολεμικό του ηγέτη και τον πρώην στενό του φίλο, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Ο Iñigo και εγώ ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, δεν είμαστε πια», δήλωσε ο Ιγκλέσιας την Τρίτη (24 Σεπτεμβρίου).

Επομένως, η δημοσκόπηση δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα «Errejón», το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρό κατακερματισμό των ψήφων μεταξύ των υποστηρικτών των Podemos, της PSOE και του Más País.

Οι αναλυτές υποδηλώνουν ότι το νέο κόμμα του Errejon θα μπορούσε να έχει καταστροφικό αποτέλεσμα, καθώς θα μπορούσε να ασκήσει σοβαρό πλήγμα όχι μόνο στον Pablo Iglesias αλλά και στην ισπανική αριστερά στο σύνολό της. Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του, να ευνοήσει τις συντηρητικές δυνάμεις, ιδιαίτερα το Λαϊκό Κόμμα (PP), τους φιλελεύθερους κεντρώους Ciudadanos (Πολίτες) και την ακροδεξιά Vox, που θα μπορούσε τελικά να σφυρηλατήσει ένα «τριμερές» μέτωπο.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός, κ. Pedro Sánchez, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το νέο κόμμα του Errejón. «Αναμένουμε μια ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου των Podemos, στα αριστερά του PSOE», ανέφερε ο Sánchez. (Fernando Heller, EuroEFE.EURACTIV.es)

Η Επιτροπή «γνωρίζει» τις ανησυχίες του Brexit για τα γεωργικά προϊόντα. Σε συνέντευξή του στο EFE, ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Λουίς Πλανάς δήλωσε ότι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν θα χορηγηθεί στην Ισπανία οικονομική αποζημίωση σε περίπτωση που η χώρα επηρεαστεί από «δυσκολίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και κλείσιμο της βρετανικής αγοράς».

Ερωτηθείς από τη EURACTIV.com, οι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι ο Επίτροπος Γεωργίας Phil Hogan βρίσκεται σε στενή επαφή με τον υπουργό Γεωργίας της Ισπανίας, καθώς και με τους υπουργούς γεωργίας άλλων χωρών της ΕΕ, σχετικά με το Brexit και άλλα συνεχιζόμενα γεωργικά θέματα. «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αλλά γνωρίζουμε τις ανησυχίες και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμαστούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό», ανέφεραν οι πηγές.

Ο Επίτροπος Hogan δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη μέτρων στήριξης της αγοράς σε περιπτώσεις σοβαρής διαταραχής της αγοράς, ιδίως στον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής» (Σαράντης Μιχαλόπουλος, EURACTIV.com)

 

ΠΑΡΙΣΙ

Αντιδράσεις στο θάνατο του Ζακ Σιράκ. «Εμείς, οι Γάλλοι, έχουμε χάσει έναν πολιτικό που αγαπήσαμε όσο μας αγάπησε… Είτε μοιραζόμαστε, είτε όχι, τις ιδέες του ή αυτό για το οποίο αγωνίστηκε, όλοι αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας σε αυτόν που μας έμοιαζε και μας έφερε μαζί, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Ο κ. Dominique de Villepin, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών, σχολίασε: «Είναι μέρος της Γαλλίας που μας άφησε».

Ο θάνατος του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ προκάλεσε πλημμύρα επαίνων και συμπάθειας από τη γαλλική πολιτική τάξη και κοινωνία.

Ο Σιράκ αντιτάχθηκε στον πόλεμο που οδήγησε τις ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμορφώθηκαν με τις επιθυμίες της υπερδύναμης. (EURACTIV.FR)

 

ΡΩΜΗ

Η υποβοήθηση της αυτοκτονίας είναι μερικές φορές νόμιμη. Ο πολιτικός κόσμος είναι διχασμένος και η Καθολική Εκκλησία εξέφρασε την απογοήτευσή του αφού το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε την Τετάρτη (25 Σεπτεμβρίου) ότι η συνδρομή στην αυτοκτονία είναι νόμιμη σε ορισμένες περιπτώσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου ασχολήθηκε με την ακραία περίπτωση του ακτιβιστή Marco Cappato. Ο Cappato κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνση αυτοκτονίας, βοηθώντας τον 40χρονο, τυφλό και τετραπληγικό Ιταλό πρώην DJ Fabiano Antoniani, γνωστό ως DJ Fabo, να αυτοκτονήσει σε ελβετική κλινική το 2017.

 

ΑΘΗΝΑ / ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Προώθηση της εκπαίδευσης για το κλίμα. Η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να αυξήσει τους ρόλους των εκπαιδευτικών στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στο υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα, ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στη EURACTIV.com.

«Η εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, τόσο στην ευαισθητοποίηση όσο και στον εξοπλισμό των νέων με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε. Δείτε την συνέντευξη εδώ.

Το CDU προωθεί την αύξηση του προτεινόμενου φόρου άνθρακα. Την περασμένη Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου), το γερμανικό γραφείο για το κλίμα παρουσίασε το πολυαναμενόμενο σχέδιο του πρώτου νόμου για την προστασία του κλίματος. Όμως, από τότε, έχει λάβει πολλές κριτικές για το ότι δεν είναι αρκετά τολμηρό, χωρίς να έχει το δυναμικό να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση μιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Το CDU, το πρώτο συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας, σημείωσε ότι θα μαλακώσει τη στάση του όσον αφορά τον φόρο άνθρακα. Το Σοσιαλδημοκρατικό SPD έσπευσαν να δηλώσουν ότι υποσχέθηκαν υψηλότερη φορολογία των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θα εισέλθουν σε συνομιλίες με τους Πρασίνους για πιθανές συνεργασίες.

Επί του παρόντος, το σχέδιο προβλέπει την επιβολή φόρου 10 ευρώ σε κάθε τόνο εκπεμπόμενου CO2 το 2021 για τους τομείς των μεταφορών και των κτιρίων, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας εκπομπών. Αυτό θα καθιστούσε ένα λίτρο βενζίνης περίπου 3 σεντς πιο ακριβό και μέχρι το 2025 η τιμή θα έπρεπε να αυξηθεί στα 35 ευρώ για κάθε τόνο εκπεμπόμενου CO2. Οι επιστήμονες, οι περιβαλλοντικές ομάδες, καθώς και το SPD και οι Πράσινοι επέκριναν την πρόταση για το ότι δεν συμπεριλήφθηκαν. (Alicia Prager, EURACTIV.de)

 

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Περισσότερες συλλήψεις συνδεδεμένες με τη δολοφονία του Kuciak. Η επιθεώρηση του υπουργείου Εσωτερικών έχει κρατήσει τον πρώην επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της οικονομικής αστυνομίας, Pavol Vorobjov. Σύμφωνα με αναφορές, πραγματοποιήθηκε παράνομη προβολή πολλών δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονημένος Ján Kuciak και αρκετών εισαγγελών σε επίσημες βάσεις δεδομένων. Οι πληροφορίες από τις προβολές οδήγησαν στον Marián Kočner, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διέταξε τη δολοφονία του Kuciak. Εκτός αυτού, ο σημερινός αναπληρωτής επικεφαλής της οικονομικής μονάδας της Εθνικής Ποινικής Υπηρεσίας (NAKA), Milan Mihálik, και άλλοι αστυνομικοί, είχαν επίσης συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα. Ο Vorobjov, ο οποίος συναντήθηκε επίσης στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο του προϋπολογισμού (CONT) και τις πολιτικές ελευθερίες (LIBE) κατά τη διάρκεια της αποστολής τους στη Σλοβακία το περασμένο έτος μετά τις δολοφονίες, παραμένει υπό κράτηση. (Zuzana Gabrižová, EURACTIV.sk)

 

ΠΡΑΓΑ

Δεν υπάρχει πιθανότητα μομφής. Η πλειοψηφία των Τσέχων γερουσιαστών από την ανώτερη αίθουσα του κοινοβουλίου επιδιώκει να μηνύσει τον πρόεδρο Milos Zeman για παραβίαση του Συντάγματος επανειλημμένως. Ωστόσο, χρειάζονται επίσης την υποστήριξη του κατώτερου τμήματος, πράγμα που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο, αφού πολλά κόμματα, μεταξύ των οποίων και από το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο (ANO και Σοσιαλδημοκράτες), αρνήθηκαν να το πράξουν. (Ondřej Plevák, EURACTIV.cz)

 

ΣΟΦΙΑ

Εκπαίδευση και κατάρτιση. Το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας εξακολουθεί να εκσυγχρονίζεται. Ωστόσο, η ποιότητα, η συνάφεια με την αγορά εργασίας και η συμπερίληψη εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση, σύμφωνα με την Επιτροπή Εκπαίδευσης και Παρακολούθησης της Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2019. Οι δημογραφικές τάσεις και η αυξανόμενη έλλειψη δεξιοτήτων υποδηλώνουν ότι η Βουλγαρία πρέπει να επενδύσει καλύτερα στις δεξιότητες του τρέχοντος και μελλοντικού εργατικού δυναμικού της. Το καθεστώς του διδακτικού επαγγέλματος είναι χαμηλό και το εργατικό δυναμικό των εκπαιδευτικών γερνάει. Ωστόσο, οι μισθοί αυξάνονται ως μέσο ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επαγγέλματος. (Dnevnik.bg)

 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Η νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε τους ορισθέντες επιτρόπους από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία λόγω σύγκρουσης συμφερόντων την Πέμπτη (26 Σεπτεμβρίου). Με το ρολόι να χτυπάει, το Βουκουρέστι και η Βουδαπέστη πρέπει τώρα να προτείνουν νέα ονόματα πριν από τις πλήρεις κοινοβουλευτικές ακροάσεις τις επόμενες εβδομάδες. Τα ρουμανικά ονόματα που κυκλοφόρησαν προηγουμένως ως πολύ ασφαλέστερη επιλογή είναι η Ramona Mănescu, πρώην ευρωβουλευτής που είναι υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας από τις 24 Ιουλίου, και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας στην ΕΕ, Luminiţa Odobescu. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ονόματα πιθανών αντικαταστάσεων για την Ουγγαρία.

>> Το Capitals έγραψε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι το «ρουμανικό λόμπι» στις Βρυξέλλες πιέζει τον Μανέσκου, προκαλώντας την αντίδραση της Ρουμάνας Πρωθυπουργού, Viorica Dăncilă, η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη εντολή, και προέτρεψε για «εθνική ενότητα» στο θέμα. (EURACTIV.com)

 

ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Καυγάς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κροατία και τη Σένγκεν. Ο Σλοβένος πρωθυπουργός Marjan Šarec (LMŠ-RE) δήλωσε την Πέμπτη (26 Σεπτεμβρίου) ότι ήταν δυσαρεστημένος με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καθορίσει την προσχώρηση της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν με βάση το εάν πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις. «Η Κροατία δεν έχει επιλύσει το συνοριακό της ζήτημα με σχεδόν οποιοδήποτε κράτος. Πώς μπορούμε τότε να παρακάμψουμε αυτά τα ερωτήματα και να αποφασίσουμε αυτομάτως ότι κάποιος είναι επαρκής για να ενταχθεί στη Σένγκεν; », είπε. Πρόσθεσε ότι εάν η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ ενεργεί πολιτικά και δίνει στην Κροατία το πράσινο φως να εισέλθει στον χώρο Σένγκεν στις 16 Οκτωβρίου, η Σλοβενία ​​«θα ενεργήσει επίσης πολιτικά».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε, λέγοντας ότι ήταν πολιτικά αμερόληπτη. «Η υπόθεση μεταξύ της Κροατίας και της Σλοβενίας βρίσκεται τώρα ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε η Επιτροπή. (Željko Trkanjec, EURACTIV.hr)

 

ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Χωρίς πανώλη των χοίρων. Η Κροατία χαρακτηρίστηκε χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη των χοίρων μετά την απαγόρευση της αγοράς ζώντων χοίρων και χοιρινού κρέατος από την Κροατία στην ΕΕ το 2013.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εφαρμογής ολοκληρωμένων κτηνιατρικών μέτρων για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την εξάλειψη αυτής της ασθένειας στον πληθυσμό των οικόσιτων και άγριων χοίρων», σημειώθηκε σε δήλωση. (Željko Trkanjec, EURACTIV.hr)

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωθυπουργός Σερβίας: το Κόσοβο σύντομα υπό πίεση. Η Πρωθυπουργός Ana Brnabić, δήλωσε ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές, η κυβέρνηση του Κοσόβου που σύντομα θα σχηματιστεί, θα μπορούσε να υποστεί ισχυρή πίεση από πολλές χώρες στον κόσμο για άρση των δασμών για αγαθά που προέρχονται από τη Σερβία και για επανάληψη του διαλόγου με το Βελιγράδι. (beta.rs, EURACTIV.rs)

 

[Επιμέλεια: Sarantis Michalopoulos, Daniel Eck]

X