Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Πούτιν

[euro2day.gr]

Αξιοσημείωτη πτώση καταγράφει η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις δύο ερευνητικών ινστιτούτων.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της VICIOM αναφέρει ότι η δημοτικότητα του προέδρου έπεσε στο 33,4% από 36,5% τον Δεκέμβριο του 2018.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για την επίλυση σημαντικών εθνικών ζητημάτων», η πλειονότητα των ερωτηθέντων επέλεξε τον Πούτιν, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, με 13,7%, και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με 9,3%.

«Αν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα τελευταία 15 χρόνια, τότε θα διαπιστώσει ότι το χαμηλότερο ποσοστό 45% είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2005», δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της VICIOM, Βαλέρι Φιόντοροφ.

Επιπλέον, παρόμοια δημοσκόπηση με τη χρήση διαφορετικής μεθοδολογίας πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2018 ανήλθε σε 60%, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 μειώθηκε στο 57%.

X