Ρώσος Πρέσβης: Το NATO στέκεται ως εμπόδιο σε συνεργασίες

«Αναμένουμε ότι οι εργασίες σε πυραυλικά πλοία του Κροατικού Ναυτικού, τα οποία παραδόθηκαν στη Ρωσία στις αρχές του έτους, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου». [FRANCISCO SECO (EPA/EFE)]

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) διέλυσε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Ρωσία- όπως δήλωσε Ρώσος πρέσβης σε συνέντευξή του στο Slobodna Dalmacija, έταιρο της EURACTIV.

«Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ αναφορικά με την επιθυμία έναρξης συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με την κρίση της Ουκρανίας- μεταξύ άλλων. Αυτό όμως δεν έχει νόημα, με δεδομένο ότι όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν για το ουκρανικό ζήτημα δύο φορές την εβδομάδα στο φόρουμ για την Ασφάλεια και Συνεργασία (Forum for Security and Cooperation), όπως και στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Nesterenko κατά την επίσκεψή του στο Ζάγκρεμπ.

Για τη συνεργασία με την Κροατία, ο Ρώσος πρέσβης είπε: «Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση των σχέσεων με την Κροατία σε όλους τους τομείς. Αλλά μιας και αναφερόμαστε στις αδυναμίες του ΝΑΤΟ, πολλά θα εξαρτηθούν μεν από την επιθυμία των Κροατών εταίρων, αλλά -από την άλλη- ακούμε πολλές φορές: “Δυστυχώς, δεν είναι αυτό δυνατόν λόγω της κοινής θέσης του ΝΑΤΟ”».

«Αναμένουμε ότι οι εργασίες σε πυραυλικά πλοία του Κροατικού Ναυτικού, τα οποία παραδόθηκαν στη Ρωσία στις αρχές του έτους, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε ο Nesterenko.