Περισσότερη ευελιξία ζητά ο Μπ.Τζόνσον λίγο πριν φθάσει στην Κύπρο

Ακόμα περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο Κυπριακό, ζητά ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το νησί.

«Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή στις διαπραγματεύσεις για λύση και προσβλέπω στις συναντήσεις μου με αμφότερους τους ηγέτες. Καλωσορίζω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις τους τελευταίους μήνες. Χαιρετίζω την αφοσίωση και των δύο διαπραγματευτικών ομάδων και τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα, καθώς και τη θαρραλέα ηγετική στάση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί. Με περαιτέρω ευελιξία και δημιουργικότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή», αναφέρει ο κ. Τζόνσον, στη δήλωσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Συμπλήρωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει πλήρως την τρέχουσα διαδικασία λύσης και είναι έτοιμο να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί ούτως ώστε να επέλθει διαρκής ειρήνη στην Κύπρο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τζόνσον επισκέπτεται την Κύπρο ως «ένδειξη της υποστήριξης του ΗΒ για τις κυπριακής ιδιοκτησίας συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού».

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας φτάνει κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κύπρο και θα έχει την Τετάρτη συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Θα επισκεφθεί επίσης Βρετανούς στρατιώτες μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη δήλωσή του επισήμανε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μία δυνατή και σημαντική σχέση με την Κύπρο», η οποία, όπως συμπλήρωσε, πιστεύει ότι «θα ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο κατά τα επόμενα χρόνια».