Ο Πούτιν ελπίζει στην Ιταλία για να πεισθούν οι Βρυξέλλες ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι λάθος

putin_1

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία θα μιλήσει με καθαρό τρόπο και με συνέπεια υπέρ της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και θα βοηθήσει να πεισθούν οι Βρυξέλλες ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αποτελούν ένα λάθος.

Μιλώντας σήμερα από την Ρώμη σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι το περιθώριο ελιγμών της Ρώμης είναι περιορισμένο λόγω πολυάριθμων παραγόντων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία μπορεί να εξηγήσει στην ΕΕ τη ζημιά που έχουν επιφέρει οι κυρώσεις που έχει επιβάλει το μπλοκ.

Όπως είπε, ελπίζει ότι η νέα ηγεσία της ΕΕ θα αναπτύξει σχέσεις με την Ρωσία με τον κατάλληλο τρόπο, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη «να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί».

Σημείωσε πως δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών και δήλωσε έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του αν δεν εμφανιστούν τεχνητά εμπόδια στο δρόμο της Ρωσίας.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για μαχητές που συρρέουν στη Λιβύη από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ και προειδοποίησε για την επιδείνωση της κατάστασης στην βορειοαφρικανική χώρα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Μόσχας τα εμπλεκόμενα μέρη της Λιβύης να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, στη διεξαγωγή συνομιλιών και στην είσοδο σε μια κατάλληλη πολιτική διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

X