ΗΠΑ: Το Πεκίνο βοηθάει σημαντικά στο πρόβλημα στην Κορεατική Χερσόνησο

[skai.gr]

Η Κίνα κάνει “σημαντικά βήματα” προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του πυρηνικού προβλήματος στην Κορεατική Χερσόνησο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Η Σούζαν Θόρντον υπηρεσιακή βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους κι αναφορικά με το επερχόμενο ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον στην Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δει “σημαντικά βήματα… ειλικρινά βήματα που δεν έχουν γίνει ξανά,” από την Κίνα προκειμένου να κλιμακώσει την πίεση του ασκεί στην Βόρεια Κορέα.

“Βλέπουμε μία αυξανόμενη αποφασιστικότητα από την πλευρά του, να κάνουν βήματα και να προσπαθήσουν ν’ αντιμετωπίσουν σοβαρά την κατάσταση,” είπε η Θόρντον. “Εμείς και η Κίνα έχουμε τον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσoνήσου,” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, που η ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ έκανε σχόλιο διαφορετικό από αυτό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει υποστηρίξει ότι η Κίνα “δεν κάνει τίποτα για μας. Μόνο λόγια,” για το πυρηνικό ζήτημα στην Κορεατική Χερσόνησο.

X