Η Τουρκία «μπλόκαρε» την πρόσβαση στα Wikileaks

Περίπου 300.000 ηλεκτρονικά μηνύματα του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks και η Τουρκία αντέδρασε “μπλοκάροντας” την πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η τουρκική αρχή που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο ανακοίνωσε πως «μπλοκάρισε» την πρόσβαση στην ιστοσελίδα Wikileaks στην Τουρκία, μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών της Τουρκίας, ελήφθη “διοικητικό μέτρο” κατά της ιστοσελίδας Wikilieaks -πρόκειται για τον όρο που χρησιμοποιεί η αρχή όταν μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες.

Αργά χθες το βράδυ, τα Wikileaks έδωσαν στη δημοσιότητα περίπου 300.000 ηλεκτρονικά μηνύματα και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία από εσωτερικές επικοινωνίες της τουρκικής κυβέρνησης.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα φτάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ το παλιότερο είναι από το 2010.

Τα WikiLeaks υποστηρίζουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα στρατιωτικών να καταλάβουν την εξουσία στην γειτονική χώρα επισημαίνοντας ότι έχουν επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, η οποία δεν συνδέεται όπως εξηγούν, με κανέναν τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιοδήποτε αντίπαλο κόμμα ή χώρα.

Νωρίτερα πάντως ο ιστότοπος της Wikileaks, ανακοίνωσε στο Twitter ότι δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση.

Ωστόσο, παρά τον «κυβερνοπόλεμο» κατάφεραν να βγάλουν στην φόρα τα αρχεία.

Πάντως, υπάρχει δυσκολία πρόσβασης και συχνά, όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να μπει στα δεδομένα, τον «πετάει» έξω, με το μήνυμα πως «η σελίδα είναι εκτός λειτουργίας».