Η Ρωσία ανακηρύσσει ως «persona non grata» διπλωμάτη από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Olivera Chaushevska-Dimovska ήταν επίτροπος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. [EPA-EFE / KENZO TRIBOUILLARD]

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε διπλωμάτη από τη Β. Μακεδονία ως «persona non grata» και την απέλασε από το ρόλο της στην πρεσβεία της Β. Μακεδονίας στη Μόσχα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Olivera Chaushevska-Dimovska ήταν επίτροπος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μια δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών αναφέρει ότι η κίνηση αυτή ήταν μιαν απάντηση στην ατεκμηρίωτη απόφαση που έλαβε η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους να κηρύξει έναν διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια ως «persona non grata».

Νωρίτερα φέτος, η Βόρεια Μακεδονία απέλασε έναν ακόμη Ρώσο διπλωμάτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Sergei Skripal και της κόρης του Yulia Skripal στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

«Η απόφαση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να αποβάλει μία διπλωμάτη που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια πολιτική απόφαση χωρίς κανένα νόημα», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια.