Οι Ιρλανδοί στρώνουν «κόκκινο χαλί» για τραπεζίτες μετά το Brexit

Η Ιρλανδία εντείνει τις προσπάθειες να προσελκύσει χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές εταιρίες στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αγγλική γλώσσα, το κοινό νομικό σύστημα με τη Βρετανία και η γεωγραφική εγγύτητα στη χώρα θα καταστήσουν την Ιρλανδία «πρώτη επιλογή» για τις εταιρίες που θέλουν να έχουν τη βάση τους στην ΕΕ, τονίζει η αρμόδια υπηρεσία που «κυνηγά» επενδύσεις.
Η Ιρλανδία εντείνει τις προσπάθειες να προσελκύσει χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές εταιρίες στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η IDA Ireland, μια υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να εξασφαλίζει επενδύσεις, πρόκειται να ξεκινήσει μια ευρεία διαφημιστική καμπάνια σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής Martin Shanahan μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

Η καμπάνια δε θα αναφέρεται αποκλειστικά στο Brexit, ωστόσο θα υπογραμμίζει τα πλεονεκτήματα της Ιρλανδίας και το γεγονός πως η χώρα μπορεί να διαχειριστεί την αυξημένη επένδυση, τόνισε ο Shanahan. «Μια εισροή τραπεζιτών του Σίτι θα ήταν καλή (…) Θα αγωνιστούμε για τη θέση της Ιρλανδίας όσο πιο σκληρά μπορούμε», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πριν το βρετανικό δημοψήφισμα η IDA στόχευσε σε εταιρίες περιλαμβανομένης της Standard Chartered, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις προετοίμαζαν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την πιθανότητα μιας νίκης του Brexit. Η υπηρεσία ήρθε σε επαφή με τους πελάτες της μέσα σε ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τόνισε ο επικεφαλής, συμπληρώνοντας ότι μετά την 23η Ιουνίου η IDA έχει δει αυξημένα επίπεδα δραστηριότητας.

Η υπηρεσία εντείνει τις συναντήσεις, ενώ μεταξύ των στόχων της είναι και εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων. Πάνω από 1.200 ξένες εταιρίες, περιλαμβανομένων των State Street, Apple και Citigroup ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο επικεφαλής της IDA υπογράμμισε ότι μεταξύ των ομοιοτήτων Ιρλανδίας και Βρετανίας είναι η αγγλική γλώσσα, το κοινό νομικό σύστημα και η γεωγραφική εγγύτητα. «Αυτό σημαίνει ότι η Ιρλανδία θα είναι η πρώτη επιλογή για πολλές εταιρίες που ζητούν μια βάση μέσα στην ΕΕ», υποστήριξε.

X