Η ΕΕ θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο χορήγησης προπληρωμένων καρτών σε μετανάστες στην Τουρκία

O Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης στην Τουρκία. [European Commission]

H EE ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθούν προπληρωμένες κάρτες σε πρόσφυγες για σίτιση, διαμονή εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα πλαίσια της Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με στόχο να ενισχύσει τις συνθήκες ζωής των τριών εκατομμυρίων προσφύγων στην Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, «σήμερα ξεκινάμε το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό σχέδιο που έχει ποτέ υποστηρίξει η ΕΕ, καθώς θα παράσχει βασική πηγή εισοδήματος για ένα εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες».

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η είσοδος των προσφύγων από την Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά.

Η ΕΕ έχει παράσχει χρηματοδότηση και σε άλλα ανθρωπιστικά σχέδια στην Τουρκία. Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν την έχει κατηγορήσει ότι δεν τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της.

Σε απάντηση τον κατηγοριών της Τουρκίας, ο Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε πως συνομιλεί με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ και πως πλέον η χρηματοδότηση της Τουρκίας διεξάγεται ομαλά, ενώ η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.