Γαλλία: Σε κοινό αγώνα συνδικαλιστές και κίτρινα γιλέκα

Η οργή και οι αγώνες των πολιτών ενώνονται, όπως υπογράμμισε σε χθεσινή του δήλωση ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ, ορίζοντας τους βασικούς στόχους: Αύξηση του κατώτατου μισθού, υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών και επαναφορά του φόρου των πλουσίων.

Το γεγονός ότι ο Ερίκ Ντρουέ, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ζήτησε από τα κίτρινα γιλέκα να διαδηλώσουν χθες μαζί με τους συνδικαλιστές, θεωρήθηκε ως προοίμιο της πολυαναμενόμενης από τα συνδικάτα «σύγκλισης των αγώνων».

Και αυτό, ύστερα από τις επανειλημμένες ανεπιτυχείς κινητοποιήσεις των συνδικάτων, που έχουν μείνει έκπληκτα μπρος στη δυναμική των κίτρινων γιλέκων.

Γενική απεργία
Η συμμετοχή στη γενική απεργία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, στον τομέα της εκπαίδευσης, στις καντίνες των σχολείων, στα πανεπιστήμια, στα τρένα εσωτερικού και γενικά στα μέσα μεταφοράς.

Παρότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Φιλίπ Μαρτινέζ ήταν αρνητικός για τα κίτρινα γιλέκα, θεωρώντας ότι κινούνταν «πολύ στα δεξιά», σήμερα έκανε τον διαχωρισμό και διευκρίνισε, σύμφωνα με την DW: «Δεν διαδηλώνουμε με όλους, αλλά με τα κίτρινα γιλέκα που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς».

X