Κομισιόν: Έκτακτη συνάντηση υπουργών για το ζήτημα των μολυσμένων αυγών

Ο Επίτροπος Υγείας, Vytenis Andrukaitis. [Estonian Presidency/Flickr]

Επείγουσα συνάντηση υπουργών για το φλέγον ζήτημα με τα μολυσμένα αυγά πρόκειται να συγκαλέσει η Κομισιόν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επίρρίψη ευθυνών και κατηγοριών για σκάνδαλο, δήλωσε την Παρασκευή (11 Αυγούστου) ο Επίτροπος Υγείας, Vytenis Andriukaitis.

Ο κ. Andriukaitis ανέφερε στο AFP, ότι επιθυμούσε να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών που ξεκίνησε μεταξύ Ολλανδίας, Βελγίου και Γερμανίας, οι οποίες επέρριπταν κατηγορίες για το ποιος είναι υπεύθυνος του σκανδάλου με το Fipronil.

«Οι κατηγορίες δεν θα μας οδηγήσουν πουθενά και θέλω να σταματήσω αυτή την κατάσταση», επεσήμανε ο Λιθουανός επίτροπος, απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή. Στη φάση αυτή, κοινό μας καθήκον και  προτεραιότητα είναι να διαχειριστούμε την κατάσταση, να συγκεντρώσουμε πληροφορίες, να επικεντρωνόμαστε στην ανάλυση και τα διδάγματα που πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να βελτιωθεί το σύστημά μας και να προληφθεί η εγκληματική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Andriukaitis.

«Αυτό ακριβώς συζήτησα με Γερμανούς, Βέλγους και Ολλανδούς υπουργούς αυτή την εβδομάδα. Πρότεινα τη σύγκληση σύσκεψης υψηλού επιπέδου, όπου θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί, καθώς και οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα εμπλεκόμενα κράτη-μέλη, μόλις θα έχουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στη διάθεσή μας», συμπλήρωσε.

X