Η Πολωνία επιστρατεύει δορυφορικά δεδομένα για τον έλεγχο των καλλιεργειών

[B Brown/Shutterstock]

Στην τεχνολογία δορυφορικής τηλεπισκόπησης στρέφεται η Πολωνία, ώστε να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των καλλιεργειών της.

«Από το επόμενο έτος, η Πολωνία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να ελέγχει τι καλλιεργούν οι αγρότες», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας, Jan Ardanowski.

«Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την εκτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από την ξηρασία, χωρίς να χρειάζεται να στέλνουμε επιθεωρητές στα χωράφια», πρόσθεσε ο Ardanowski, συμπληρώνοντας ότι «η χρήση τέτοιων μεθόδων θα αποδεσμεύσει αρκετούς χιλιάδες επιθεωρητές που στο εξής θα μπορούν να ασχολούνται με την εκτέλεση άλλων καθηκόντων».

Η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία, καθώς αυτό το καλοκαίρι η Πολωνία πλήττεται από έντονο κύμα καύσωνα και ξηρασία. Το υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περισσότερες από 66.000 πολωνικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις (σ.σ. το 1/3 των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας) έχουν υποστεί απώλειες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της λειψυδρίας, με τη χώρα να προσφεύγει στην Κομισιόν για την παροχή βοήθειας στους αγρότες.

X