Ο Σαμαράς στο Στρασβούργο για να «κατευνάσει» τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων

antonis_samaras._dublin_april_2014._eppflickr

Η σημερινή (28 Απριλίου) επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο έχει ως στόχο να «κατευνάσει τις ανησυχίες» των Ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Αθήνας, δήλωσε στην EurActiv.gr πηγή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί σήμερα το Στρασβούργο, όπου θα μιλήσει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτζ και με τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα και των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ.

«Θα δώσει εγγύηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», επεσήμανε η πηγή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προσθέτοντας ότι υπάρχει διαρκής ανησυχία των Ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με τον τελικό προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης μόλις «ένα στάδιο πριν τον τελικό συμβιβασμό».

«Μετά τον τελικό συμβιβασμό θα δούμε τι τελικά θα υλοποιήσει η κυβέρνηση σχετικά με τις προεκλογικές της εξαγγελίες», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Κληθείσα να σχολιάσει τις «φήμες» περί συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού δεν τις διέψευσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «φυσική συμμαχία στο εσωτερικό η οποία δεν αντιλαμβάνεται την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

Σαράντης Μιχαλόπουλος από το Στρασβούργο

*φωτογραφία [EPP/Flickr]

X