Μια αντιπροεδρία στο ΕΛΚ για τη ΝΔ εξασφάλισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά σε εκδήλωση του ΕΛΚ [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες παρέστη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το οποίο -όπως σημείωσε- ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του εξασφάλισε μια αντιπροεδρία, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τη ΝΔ και για την ανάληψή της ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται να συνενοηθεί, σε συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και και την τελική απόφαση.

Η ελληνική EURACTIV αντιλαμβάνεται ότι, παρότι υπάρχουν και άλλα στελέχη της ΝΔ που ίσως ενδιαφέρονται, η θέση αυτή αντιπροέδρου του ΕΛΚ θα καλυφθεί από τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη, ως το εμπειρότερο στέλεχος της ΝΔ στο Ευρωψηφοδέλτιο και λόγω της θητείας του ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Μόνη περίπτωση να συμβεί κάτι άλλο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να του ζητήσει να αναλάβει κάποια άλλη «ειδική αποστολή» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – ή μη…

X