Ευρωεκλογές: Συμμαχία με Μακρόν επιδιώκει ο Φερχόφστατ

[Stephanie Lecocq/EPA/EFE]

Τη σύναψη συμμαχίας με το πολιτικό κόμμα του προέδρου Μακρόν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των λαϊκιστών στις Ευρωεκλογές, επιδιώκει ο ηγέτης της ALDE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ,

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από τη γαλλική εφημερίδα Ouest France, ο πρώην Βέλγος πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το La République en Marche, του Γάλλου προέδρου, προκειμένου να αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση στον λαϊκισμό.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Christophe Castaner, επικεφαλής του La République en Marche, απέρριψε τα σχόλια του κ. Φερχόφστατ, σχολιάζοντας: «Δεν είμαστε έτοιμοι για συμμαχία».

«Ο αγώνας το 2019 θα είναι ένας αγώνας αφενός μεταξύ των εθνικιστών λαϊκιστών και μιας φιλοευρωπαϊκής εναλλακτικής αφετέρου», υπογράμμισε ο κ. Φερχόφστατ.

Ο φιλελεύθερος ηγέτης τόνισε ότι κάθε κόμμα θα προωθήσει κοινές προτάσεις, αλλά θα διατηρήσει την ταυτότητά του. «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αποφασιστική ομάδα στο μελλοντικό κοινοβούλιο, που θα αποτελεί εργαλείο, για να σταματήσει η εθνικιστική παλίρροια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απόλυτη ταύτιση Σαλβίνι – Όρμπαν για το μεταναστευτικό

Κοινό μανιφέστο κατά της μετανάστευσης ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών το 2019 εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Μάτεο Σαλβίνι.

X