Ευρωεκλογές 2019: Ενισχύονται τα σενάρια υποψηφιότητας του Κερν

Ένα από τα βασικά σενάρια ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019, αφορά στην πιθανότητα ανάδειξης του πρώην Αυστριακού καγκελαρίου, Κρίστιαν Κερν, ως Spitzenkandidat, εκπροσωπώντας το SPÖ.

Το κόμμα έχει ήδη ξεκινήσει κρίσιμης σημασίας συζητήσεις για την πολιτική γραμμή του, ενώ ο ηγέτης του ÖVP, Σεμπάστιαν Κουρτς, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων μελών του κόμματός του, αντιμετωπίζοντας περαιτέρω εσωκομματικές τριβές.

Επί του παρόντος, το SPÖ δεν έχει βρει τον κατάλληλο κορυφαίο υποψήφιο για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019. Για τον λόγο αυτό, ενδέχεται να προσπαθήσει να πείσει τον Κρίστιαν Κερν να μετακινηθεί από την αυστριακή στην ευρωπαϊκή αρένα.

Προσφάτως, ο ίδιος διενήργησε σειρά συνομιλιών με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για την ανάληψη υψηλότερων καθηκόντων. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι μέχρι στιγμής δεν ενδιαφέρεται να μετακινηθεί προς τις Βρυξέλλες.

Πάντως, μέσα στο SPÖ δημιουργούνται ελπίδες για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κερν θα έδινε τη δυνατότητα διεξαγωγής μιας εκστρατείας διαμαρτυρίας κατά της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού, προκειμένου να αμφισβητήσει το ÖVP.