Εξελέγη ο Νταβίντ Σασόλι πρόεδρος της Ευρωβουλής

Ο Νταβίντ Σασόλι [European Parliament]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε πρόεδρό του τον σοσιαλιστή Νταβίντ Σασόλι για θητεία δυόμισι ετών, όπως είχε προαναγγείλει η euractiv.gr.

Ο Σασόλι, 63 ετών, εξελέγη, έπειτα από δύο γύρους ψηφοφοριών, από τους ευρωβουλευτές, κατά την πρώτη ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προήλθε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Σοσιαλιστής Ντάβιντ Σασόλι για πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -στηρίζει το ΕΛΚ

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα στηρίξει τον Ιταλό ευρωβουλευτή Νταβίντ-Μαρία Σασόλι ως υποψήφιο για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό απόψε.

Ο Σασόλι θα υποστηριχθεί επίσης από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο στο …

Ο Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος από την Φλωρεντία, είναι ευρωβουλευτής από το 2009.

Η στήριξη από το ΕΛΚ στον σοσιαλιστή Ευρωβουλευτή, κατόπιν πρότασης της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην πραγματικότητα επικυρώνει το βασικό νόημα της συμφωνίας των ηγετών της ΕΕ για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ (παρά το ότι είχε συζητηθεί άλλο πρόσωπο) και ανοίγει το δρόμο για το ΕΛΚ (και πιθανώς τον Μάνφρεντ Βέμπερ) για να διεκδικήσει την ίδια θέση στο δεύτερο μισό της θητείας της Ευρωβουλής, με τη στήριξη τόσο του δικού του ΕΛΚ όσο και των Σοσιαλιστών. Αλλά μέχρι τότε θα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι…