Ο Χρυσόγονος πιο δραστήριος Έλληνας ευρωβουλευτής- Τελευταίοι Κεφαλογιάννης και Ζαριανόπουλος

Asset

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος, και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Ρεφορμιστών, κ. Νότης Μαριάς, είναι οι πιο δραστήριοι Έλληνες ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το MepRanking.eu, που κατατάσσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανάλογα με την δραστηριότητά τους, επισημαίνει ότι οι δύο προαναφερθέντες ευρωβουλευτές  είναι μέχρι στιγμής οι πιο «δραστήριοι» μεταξύ των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόγονος βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταλαμβάνοντας την 13η θέση, ενώ ο κ. Μαριάς την 29η σε σύνολο 751 ευρωβουλευτών.

Τις αμέσως επόμενες τρεις θέσεις κατέχουν οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λάμπρος Φουντούλης, ο κ. Ελευθέριος Συναδινός και ο κ. Γεώργιος Επιτήδειος.

Στον αντίποδα, οι Έλληνες ευρωβουλευτές με τις χαμηλότερες επιδόσεις είναι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μάλιστα,  οι «ουραγοί» της κατάταξης βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, 706ος και 730ος αντίστοιχα σε σύνολο 750 ευρωβουλευτών.

Ερωτήσεις

Πρώτος σε ερωτήσεις είναι, επίσης, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος έχοντας κάνει συνολικά μέχρι στιγμής 174 ερωτήσεις. Έπεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης με 139.

Τελευταίοι σε ερωτήσεις είναι ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης του Ποταμιού με 11 ερωτήσεις και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κύρτσος, με 9.

Εκθέσεις

Αναφορικά με τις εκθέσεις, οι κ. Κώστας, Χρυσόγονος (8), Δημήτρης Παπαδημούλης (4), Νότης Μαριάς (3) και Γιώργος Κύρτσος (3) καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Μεγάλος, ωστόσο, είναι ο αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών με «μηδέν» εκθέσεις στο παθητικό τους, συνολικά 10 ευρωβουλευτές:

Θοδωρής Ζαγοράκης (ΝΔ), Ελευθέριος Συναδινός (ΧΑ), Κωνταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ), Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι), Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι), Λάμπρος Φουντούλης (ΧΑ), Γιώργος Επιτήδειος (ΧΑ) και Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ).

Παρουσία

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα πάντα με τη συνεχή έρευνα του MepRanking.eu, οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν «ξεχνούν» τα καθήκοντά τους στην Ευρωβουλή.

Όλοι οι ευρωβουλευτές της χώρας μας ξεπερνούν το 81% σε επίπεδο παρουσίας, πλην του Θοδωρή Ζαγοράκη (79.75%) και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου (72.15%), οι οποίοι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι στην 691η και 733η θέση αντίστοιχα.

Βρυξέλλες- Σαράντης Μιχαλόπουλος

Twitter: @SarantisMich

X